Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
Logo Sto NV
logo Xella
Bouwwerken

Cofraplus Ls: de sleutel tot een lichte betonvloer

Arval – onderdeel van ArcelorMittal - en Argex hebben de handen in elkaar geslagen voor de ontwikkeling van een nieuwe staalplaat betonvloer. De Cofraplus LS laat toe vloeren te creëren die tot 150 kg per m² lichter zijn dan volle betonvloeren.


De Cofraplus LS biedt een verlaging van het eigen gewicht met meer dan 50%. In vergelijking met een volle plaatvloer van beton met een normale dichtheid weegt een gemengde plaatvloer in gegoten Argex beton op een Cofraplus-profiel per vierkante meter minstens 150 kg minder. Deze gewichtswinst vertaalt zich in een aanzienlijke besparing op de draagstructuur en funderingen.
Daarnaast biedt het systeem een beduidende verhoging van de overspanning van de plaatvloeren Dankzij zijn laag eigengewicht, laat Argex lichtbeton op Cofraplus R een grotere overspanning toe tijdens de stortfase, zonder tijdelijke ondersteuning. Tot 4.5m!

Akoestische eigenschappen
Cofraplus LS dekt door zijn intrinsieke sterkte bijna de volledige bouwsector: meerverdiepingsgebouwen, renovatie, …
Bovendien is het systeem ook uitstekend bestand tegen vuur en beschikt het over goede thermische en akoestische isolatie-eigenschappen.
Argex beton is pompbaar waardoor het Cofraplus LS-procédé makkelijk in te zetten is op een werf
De ATG-goedkeuing van de Cofraplus LS is binnenkort beschikbaar.

Madou toren
Een mooie referentie van de toepassing van het systeem was de renovatie van de vloersystemen in de Madou toren (hoogbouw) in Brussel. Dit project is één van de vele voorbeelden die de verwachtingen invult en dit zowel wat de renovatie als de nieuwbouw betreft.
Het bewijs dat de samenwerking tussen Arval (ArcelorMittal Group) en Argex een solide toekomst tegemoet gaat.

Voor meer info: www.arval-construction.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in