Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
Logo Sto NV
logo Xella
Bouwwerken

C-Wall: een nieuwe prefab binnenmuur

Het verloop en de voortgang van een bouwproject is dikwijls onderhevig aan tal van factoren zoals de weersomstandigheden, het aantal beschikbare metselaars en de precisie van uitvoering. SBM, een dochteronderneming van Vandersanden, brengt met C-Wall geprefabriceerde muren die hierop een antwoord bieden.


C-Wall betekent “Ceramic Wall” en staat voor geprefabriceerde verdiepingshoge binnenmuren uit hoogwaardige keramische snelbouwstenen. De voordelen t.o.v. het klassieke, handmatig metselen zijn o.a. de weersonafhankelijkheid, de kortere bouwtijd, een hoger rendement en een gegarandeerde kwalitatieve uitvoering. Het gebruik van C-Wall beknot geenszins de ontwerpvrijheid van de architect. Het ruwbouwsysteem wordt volledig op maat gemaakt volgens het bouwplan rekening houdend met alle details, zoals raam- en deuropeningen, hoeken, vochtwerende folies, spouwhaken, enz…. Het monteren van voorgemetselde muren verloopt snel, is relatief eenvoudig en vergt weinig mankracht.

SBM is een jonge onderneming en heeft zijn hoofdzetel in Spouwen gevestigd. De firma heeft het nodige vakmanschap in huis om een totale service aan te bieden, van voorstudie, planning en productie tot de eigenlijke levering en bijkomend werfadvies door een technische bouwcoördinator.


2 versies

C-Wall wordt in 2 versies op de markt gebracht. Enerzijds de voorgemetselde “gewapende” muren met metselmortel, dewelke vergelijkbaar zijn met de klassieke snelbouwmuren. Anderzijds de voegloze, gelijmde muren volgens een gepatenteerd systeem.
Voor deze laatste is Vandersanden een coöperatie aangegaan met de firma Verbo uit Weert (NL). Verbo produceert verdiepingshoge bouwelementen van maximaal 9 meter lang en maakt hierbij gebruik van een gepatenteerde twee componenten PU lijm. Dankzij hun unieke zaagtechniek met een dubbele waterstraalzaag, kunnen zij na de productie van een bouwelement alle binnen- en buitenzijden op maat zagen. De produceerde bouwelementen zijn bijgevolg uiterst maatvast. Een bijkomend voordeel is dat alle sleuven voor nutsleidingen al in de muur voorzien zijn, inclusief voorgeboorde gaten voor stopcontacten.


Ook gevelmuren

Vandersanden, producent in gevelstenen, werkt momenteel samen met SBM aan de ontwikkeling van geprefabriceerde gevelmuren. Deze moeten exact op maat gemaakt kunnen worden volgens het bouwplan en zullen uit Vandersanden gevelstenen bestaan. Deze geprefabriceerde gevelmuren moeten o.a. dezelfde voordelen bieden als de binnenmuren, maar zullen ook water- en luchtdicht zijn. Dit is uniek op de markt. Vandersanden levert momenteel een eerste project in Mechelen waar zowel C-Wall als de eerste geprefabriceerde gevelmuren geleverd worden. Aangezien van deze laatste de productie en uitvoering nog in ontwikkelingsfase zijn, zal het project in Mechelen grondig geëvalueerd worden en eventuele verbeteringen vervolgens doorgevoerd worden.

Meer info: www.c-wall.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in