Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
Logo Sto NV
logo Xella
Bouwwerken

BouwXpo - Interview met exhibition manager Peter Vanbrackel

Een nieuwe bouwbeurs opzetten is geen sinecure en het houdt altijd een risico in. De beursorganisator mikte aanvankelijk dan ook op één hal van bijna 8.000m². “Maar omdat deze zomer al bleek dat de interesse van zowel potentiële standhouders als bezoekers overweldigend was, hebben we ook hal 5 in de beursoppervlakte betrokken,” vertelt exhibition manager Peter Vanbrackel.
Het opzet van het nieuwe concept BouwXpo kan niet duidelijker zijn. Bij deze beurs, die loopt tijdens een verlengd weekend, staat centraal dat ze vooral een inspiratieplatform vormt voor de bezoeker. Dat gebeurt niet enkel dankzij een representatief aanbod, met een vertegenwoordiging van alle marktleiders uit de verschillende branches van de bouwwereld, maar ook via het aanbieden van informatie over de meest actuele topics uit de sector.
 

Meet the professional

Mensen bezoeken een beurs als BouwXpo meestal als ze bouw- of verbouwplannen hebben, als ze hun interieur willen aanpakken of als ze andere vragen hebben, zoals de energieoptimalisatie van hun woning. Daarom is een informatieprogramma een absolute noodzaak. Peter Vanbrackel: “Onze standhouders voorzien de bezoeker van alle mogelijke praktische informatie en dat vullen wij aan met een ruim opgevat aanbod aan infosessies onder de overkoepelende naam ‘Meet the professional’. Dit vult het ruime spectrum aan aanbieders/specialisten uit de branche aan. Uiteraard staan we stil bij puur bouwgerelateerde aspecten als veiligheidscoördinatie, energiezuinigheid of na-isoleren van spouwmuren, maar daarnaast breiden we ook uit naar zaken die het bouw- of verbouwproces ondersteunen. Ik denk dan aan zaken als: wat is de rol van de notaris of waar moet je rekening mee houden bij het aangaan van een woningkrediet?”

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in