Nadenken over bouwen

Bouwen en besparen in 100 praktische vragen

Een woning bouwen of verbouwen is complex en kost veel geld. Gelukkig is er vanaf 28 februari Bouwen en besparen? Dat kan!. Het boek loodst je doorheen het ingewikkelde (ver)bouwtraject, van bij de zoektocht naar een bouwgrond of een huis tot en met de werken. Elke stap wordt benaderd vanuit het oogpunt om te besparen, niet enkel bij het (ver)bouwen maar ook achteraf.

Is bouwen alleen nog weggelegd voor gelukzakken met een rijke oom of een postbusadres in Luxemburg? Toch niet. Ook jij kunt je, na het lezen van dit boek, gegarandeerd nog een nieuwe of gerenoveerde woning veroorloven. Want in 101 duidelijke, vlot leesbare vragen vind je alles wat je moet weten over de doolhof van kosten, verplichtingen en vereisten als je gaat (ver)bouwen.
 
Wist je bijvoorbeeld dat je soms mag bouwen op een grond die geen bouwgrond is? Wil je weten hoe je je nieuwbouw betaalbaar houdt? Hoe je kunt voorkomen dat je bouwbudget ontspoort? Hoeveel de overname van een gemene muur kost? Met welke onverwachte kosten je te maken kunt krijgen als je een appartement koopt? Hoe je boetes kunt vermijden als familieleden of vrienden een handje komen toesteken op je bouwplaats? Hoeveel een architect, veiligheidscoördinator en EPB-verslaggever kosten?
 
Zo veel vragen, evenveel antwoorden, met als uitsmijter een lange lijst met nuttige adressen en websites. En er mag tussendoor ook al eens gelachen worden dankzij de regelrecht uit het leven van een bouwheer gegrepen cartoons van Lectrr.

BOUWEN EN BESPAREN?
DAT KAN!


Colette Demil & Staf Bellens
ISBN 9789401422888
Paperback met flappen
224 pagina’s
€ 19,99 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in