Nadenken over bouwen

Bouw Bijna-EnergieNeutraal met IedereenBen.be

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning verplicht Bijna-EnergieNeutraal (BEN) zijn. Maar waarom zou je tot dan wachten om BEN te bouwen als dat nu al probleemloos kan? Zo win je immers meteen al de strijd tegen de energiefactuur en is je woning later veel meer waard. Bovendien kan je een beroep doen op heel wat financiële stimuli. Op de nieuwe website IedereenBen.be helpt coach BEN jou en je collega-bouwers om een woning te bouwen die vandaag al beantwoordt aan de normen van morgen.
Bouwen volgens de BEN-norm wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in heel Europa. Het bijzondere aan BEN-woningen is dat ze erg weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt hoofdzakelijk gehaald uit groene energiebronnen.
Wie bouwplannen heeft, hoeft niet tot 2021 lang te wachten om energiezuinig te bouwen. Met de huidige technologieën zijn BEN-woningen al perfect haalbaar en betaalbaar. Dat blijkt ook duidelijk uit de nieuwe website IedereenBen.be.
Wie nu al BEN bouwt, geniet – naast elke maand een lagere energiefactuur – van een aanzienlijke financiële ondersteuning: een eenmalige premie van 2.300 euro via de netbeheerder en 5 jaar lang 100% korting op de onroerende voorheffing. Bovendien bieden al twee banken een voordelig BEN-krediet aan, nog twee banken hebben de intentie om dit ook te doen.
Ook op praktisch vlak is de stap naar BEN niet eens zo groot. Een deel van de eisen die aan een BEN-woning worden gesteld, zijn trouwens nu al van kracht, merk je als je naar IedereenBen.be surft.
 

Coach Ben

Op de nieuwe website IedereenBen.be loodst coach Ben je doorheen de verschillende stappen om je woning BEN te maken. Van ‘dak en vloer’, over ‘buitenmuren’, ‘glas, ramen en deuren’ en ‘ventilatie’ tot ‘verwarming en hernieuwbare energie.’ Bij elk van die stappen wordt op een overzichtelijke manier informatie gegeven over de wettelijke vereisten, mogelijke oplossingen, verdelers…  De website zal nog worden aangevuld met een steekkaart en een beeld van al gerealiseerde BEN-woningen. 
 

De BEN-challenge

Wie de uitdaging wil aangaan om vandaag al een nieuwe woning te bouwen die beantwoordt aan de normen van morgen, wordt door coach Ben niet alleen op de website geholpen, maar ook op de Facebookpagina van IedereenBen. Daar zullen regelmatig heel wat nuttige tips & tricks om BEN te bouwen worden gepost en worden fans op de hoogte gehouden van alle actuele nieuwsberichten ter zake.
 
Via de website kan je je ook inschrijven op een wekelijkse IedereenBen-nieuwsbrief waarin coach Ben iedereen met bouwplannen 15 weken lang door de vaak verwarrende jungle van overwegingen en beslissingen loodst. Het eindpunt? Een Bijna-EnergieNeutraal huis om in te wonen voor iedereen.

Meer info: www.iedereenBen.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in