Aanbevolen partners

suninvest logo
aliplast logo
arlu logo
Renson - Ventilatie, zonwering
kommerling logo
Velux logo
Winsol
hormann logo
Ramen en deuren

Beveilig je ramen met efficiënte hulpmiddelen

De ramen beveiligen, is een belangrijke stap om je huis tegen inbrekers te beschermen. Niet alleen wanneer je binnenkort op vakantie vertrekt, maar het hele jaar door. Er zijn een aantal kleine hulpmiddelen die een inbraak via het raam kunnen voorkomen. Vergeet ook de beveiliging van het schuifraam en dakvenster niet.

Een derde van de inbraken gebeurt via het raam. Geen overbodige luxe dus om in beveiligingssystemen te investeren. Elk afzonderlijk maken ze het de inbreker lastig. Nog beter is het als je er meerdere combineert. Ze kosten enkele euro's.

Raamgrendels

Raamgrendels breng je aan op naar binnen en buiten draaiende ramen. Bij het sluiten van het venster sluiten de grendels het raam automatisch.

 

Dievenklauw

De dievenklauw is een preventieve oplossing om naar buiten draaiende deuren en ramen te beveiligen.

 

 

Bijzetslot

Een bijzetslot heeft vooral als functie om een inbreker te doen inzien dat het in dit huis langer duurt om in te breken.

 

 

Barrièrestang

De barrièrestang is een handig alternatief om je raam te doen open klappen zonder dat inbrekers hier een mogelijke ingang zien.

 

 

Kierstandhouder

Ook met een kierstandhouder kun je het raam veilig open houden. Het belemmert dat iemand door het raam klimt.

 

Beveiliging van het schuifraam

In elke woning zit vandaag wel een schuifraam om van je leefruimte naar het terras te gaan. Om inbraak tegen te gaan, kun je heel eenvoudig een stok tussen de raamstijlen passen. Maar er zijn toch betere opties voorhanden.

  • Een slotvast opzetslot: een voordelige, onopvallende beveiliging die een dief een vluchtweg belemmert. De pin van het bijzetslot moet wel diep genoeg in het raamwerk zitten.
  • Veiligheidsbeslag: de cilinder moet beschermd worden met een rozet of beslag. Standaard worden de schroeven dwars door de deur naar de buitenkant verschroefd.
  • Bij plaatsing van de ramen is het best dat de glaslatten langs de binnenzijde worden gezet. Staat de glaslat toch langs de buitenzijde, werk dan met anti-inbraakschroeven die niet met eender welke schroevendraaier los geschroefd kunnen worden.

Beveiliging van dakvensters en lichtkoepels

  • Het lijkt dan wel bizar, maar toch kunnen inbraken ook via een dakvenster gebeuren. Met als voorname reden dat de gebruikte schroeven gemakkelijk te openen zijn. Plaats daarom minstens een extra raamoplegslot.
  • Een lichtkoepel ligt plat op het dak, maar ook hier kunnen dieven hun ingang vinden. Sommige lichtkoepels kunnen ook snel kapot geslagen worden, lichtkoepels van polycarbonaat echter niet. Een traliewerk is misschien minder mooi qua uitzicht maar toch ook een effectieve oplossing om dieven niet door de lichtkoepel te krijgen.

Denk aan raambeveiliging vooraf

Beveiligingsglas

Gelaagd glas of beveiligingsglas breng je in vensters en vensterdeuren aan op het gelijkvloers en op de eerste verdieping als die bereikbaar is via een afdak, plat dak of muurtje.

Raamprofielen

Raamprofielen in pvc of aluminium zijn te forceren. Gegalvaniseerd staal daarentegen is onmogelijk met een boor, tang, glassnijder of schroevendraaier te forceren.

Rolluiken

Rolluiken zijn een heel goede bescherming, zorg er dan ook voor dat ze niet op te tillen zijn.


Auteur: Kelly Cuypers

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in