Ramen en deuren
Reportage

AluNext ramen en deuren. Het beste van gerecycleerd pvc en aluminium.

Auteur: Kömmerling

Kömmerling presenteert AluNext, een hybride systeem voor het maken van hoogwaardige ramen, balkondeuren en toegangsdeuren van gerecycleerd pvc én aluminium. Het combineert een prachtige moderne look met hoogwaardige isolerende eigenschappen om een optimaal binnenklimaat te garanderen en de energiekosten laag te houden.

AluNext is het nieuwe 76 mm systeem van Kömmerling voor hoogwaardige ramen, balkondeuren en toegangsdeuren, ontworpen en geproduceerd om duurzaamheid, esthetiek en prestaties te combineren. Duurzaamheid komt tot uitdrukking in de hoge thermische en akoestische prestaties van de pvc kern en het gebruik van gerecycleerd aluminium en pvc, terwijl de esthetiek gebaseerd is op de schoonheid en elegantie van de iets smallere aluminium profielen. Samengevat: het product wil het beste van twee werelden bieden.

Het beste van twee werelden met pvc en aluminium

Het hoofdidee van dit product is om rond een centrale pvc-kern een externe en interne aluminiumbekleding te creëren, waarbij de beste eigenschappen van beide elementen worden versterkt. Deze inzet heeft geresulteerd in een 76 mm systeem dat beschikbaar is in twee versies. Het alom bekende aanslagdichtingssysteem (AD), met 2 dichtingen of het Middendichtingssysteem met nog een extra dichting in het midden (MD). Beide versies zijn verkrijgbaar in de getrapte versie, of waarbij vleugel en kader in hetzelfde vlak liggen.

AluNext in detail

Wij benadrukken top prestaties met een Uf (warmtedoorgangscoëfficiënt) die 1,2 W/m2K bereikt voor de MD versie, een waarde die kan worden verminderd tot 1,0 W/m2K door toevoeging van isolerende inserts in het centrale pvc-kern. Qua beglazing is AluNext geschikt voor dubbele en driedubbele beglazing tot een dikte van 50 mm. Ten slotte garandeert de aluminium bekleding een zeer breed kleurenpalet, waardoor AluNext ramen en deuren kunnen worden toegepast in elke architecturale, residentiële en commerciële context.

Kwaliteit op elk niveau

Begin oktober 2022 heeft Kömmerling een volgende stap in zijn ontwikkeling gezet met de nadruk op een volledig nieuwe identiteit, die een visuele representatie is van een duurzame visie. Op productniveau past AluNext volledig in dit plaatje. Met hoge isolerende waarden zorgen AluNext ramen voor aanzienlijke besparingen op verwarmingsenergie, terwijl door de productie met gerecycleerd materiaal de CO2 uitstoot tot 90% lager ligt, dan bij de productie uit nieuwe materialen.

Vergemakkelijkte bewerking

Door de mogelijkheid om het, zonder al te grote aanpassingen, op een bewerkingscentrum voor pvc te kunnen verwerken zijn aanzienlijke schaalvoordelen en optimalisering van de procestijden mogelijk, terwijl de levering van het product in voorgemonteerde profielen geen extra bewerkingen in het productieproces met zich meebrengen. Omdat de pvc-kern volledig omgeven wordt door een aluminium bekleding is er eveneens geen extra bewapening meer nodig in de profielen. Dit garandeert een vermindering van de kosten en de productietijd. Een andere geruststelling die vandaag de dag onmisbaar is, is de lasbaarheid van AluNext. Er zijn slechts enkele hoekverbinders nodig . Het resultaat is een mooie, praktisch onzichtbare lasnaad en een consistent en elegant product.

Officiële presentatie

AluNext werd in oude het Kasteel van de nationale plantentuin in Meise officieel in preview aan onze klanten voorgesteld door CEO Frederik Declercq en productmanager Pieter-Jan Declercq. Deze eerste presentatie zal spoedig worden gevolgd door andere aangelegenheden om het potentieel van het nieuwe raam te illustreren.

Kömmerling Belux, een toonaangevende speler op de markt van PVC-profielen voor ramen en deuren, maakt deel uit van de internationale profine Group, die 29 fabrieken in 22 landen heeft en 70 verschillende markten bestrijkt. Een referentiespeler in de sector, een productiestructuur, die gepaard gaat met haar visie, die in voortdurende evolutie is en in Pirmasens haar belangrijkste productiefaciliteit heeft. AluNext wordt geproduceerd in Italië met volledig gerecycleerd pvc en 90% gerecycleerd aluminium.

Voor meer info over dit product kan je de brochure downloaden of kan je rechtstreeks contact met hen opnemen.

Zij zijn ook steeds op zoek naar nieuwe referentieprojecten.

Interesse? Laat ze zeker iets weten, wij geven nieuwe projecten graag een duwtje in de rug.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in