Bouwwerken

250.000 bezoekers tijdens Open Wervendag

Zo’n 100 opmerkelijke bouwwerven openden vorig weekend voor het grote publiek tijdens de zestiende Open Wervendag, georganiseerd door bouwfederatie Embuild. “Deze editie was zeer succesvol met nagenoeg 60.000 fysieke bezoekers en 190.000 virtuele bezoekers, wat telkens meer is dan vorig jaar en dit ondanks het mindere weer ”, zegt Niko Demeester, topman van Embuild. Op het programma stonden onder meer grote infrastructuurwerken, energiezuinige woningen, warmtenetten, scholen, circulaire renovaties en wederopbouw. Onder meer premier Alexander De Croo, vicepremier en federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet, Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters en tal van parlementsleden en lokale politici gingen op werfbezoek.

100 topwerven in heel België waren vandaag toegankelijk zijn voor het grote publiek. En dat zowel via fysieke en virtuele bezoeken. “We willen immers zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met onze sector. Dat is belangrijk omdat de bouw de laatste jaren sterk geëvolueerd is: de sector is duurzamer en veiliger geworden, mede door het gebruik van nieuwe technologieën”, legt Niko Demeester, gedelegeerd bestuurder van Embuild, uit.

253.000 bezoekers genoten van de zestiende editie van de Open Wervendag, een initiatief van bouwfederatie Embuild. Bijna 60.000 mensen deden dat ter plaatse op een werf zelf, 190.000 deden dat virtueel vanachter hun computer. Ter vergelijking: vorig jaar bezochten 54.000 mensen een werf ter plaatse en 141.000 mensen kozen toen voor een virtueel werfbezoek. Deze Open Wervendag werd ondanks het mindere weer dus een groot succes, ook digitaal. Op de website van openwervendag zijn die werven nog steeds te bezoeken. De videoreportages van de fotografen (Jimmy Kets, Lara Gasparotte en Merlin Meuris) en de ambassadeurs en social media-adepten (William Boeva, Dylhan Fat en Pauline Mairlot) die we op pad hebben gestuurd, lokten dan weer liefst 3,5 miljoen views.

Verschillende werven werden ook door politici bezocht. Het ging onder meer om premier Alexander De Croo, vicepremier Georges Gilkinet, Vlaams minister Lydia Peeters, diverse parlementsleden (Jean-Marie Dedecker, Hannes Araf, Alessia Claes, Els Sterckx) en lokale politici. Afgelopen vrijdag bezocht Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts, samen met Embuild, de aanleg van een nieuwe campussite in Sint-Truiden.

“Wie een bezoek bracht aan één of meerdere werven, heeft kunnen genieten van de diversiteit en het hoogtechnologisch karakter van de bouw, de resem nieuwe beroepen en de klimaatoplossingen die onze sector aanbiedt”, besluit Niko Demeester, CEO van Embuild.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in