Sanitair
Verwarming
Ventileren
Koeling
Elektrotechnieken
Renoveren

25 veelgestelde vragen over Easykit

Auteur: Easykit

Easykit gaf een antwoord op hun 25 meestgestelde vragen. 

Wordt de vloerverwarming getest alvorens we de chape laten gieten?

Ja, je installatie wordt door onze technicus gecontroleerd met een druktest zodat je zeker bent dat je geen lekken hebt. Al de koppelingen zijn bovengronds zodat je nadien ook geen lek in de grond kunt krijgen.

Worden mij zekeringskasten voorbekabeld?

Iedere verdeelkast, zekeringskast wordt door onze mensen op voorhand professioneel bekabeld. Via een klemmenreeks bovenaan in de kast kan je dan snel een eenvoudig de kabels aansluiten. We voorzien extra ruimte voor uitbreidingen.

Kan ik ook zelf mijn airco plaatsen?

We hebben ook oplossingen voor koeling. Je plaatst zelf de toestellen en leidingen maar onze Easykit koeltechnicus komt deze voor u aansluiten en opstarten.

Tekenen jullie een schema uit voor de elektrische keuring?

We voorzien een voorbeeldschema met al de symbolen zodat je eenvoudig zelf de schema’s kunt tekenen. Wil je dit liever laten doen, dan kan dit mits een kleine meerprijs.

Hoeveel opleidingen moet ik volgen?

Je hoeft geen cluster van opleidingen te volgen, per techniek geven we een opleidingsavond. Dit is de ideale voorbereiding. Je mag de opleidingen meerdere keren komen volgen en een helper mee uitnodigen. De opleidingen gaan steeds s avonds door in je eigen Easykit toonzaal.

Wat doe ik met materiaal dat er over is?

Jouw zelfbouwpakket wordt op maat gemaakt. Beslis je tijdens de installatie om bepaalde wijzigingen te doen dan kan je deze komen omruilen in de toonzaal. We hebben overal een ruime stock.

Moet ik een afspraak maken voor een offerte?

Je bent steeds vrijblijvend welkom in onze toonzalen. Voor een offerte aanvraag moet je 1 à 2 uur rekenen om alles grondig te overlopen. Hiervoor kan je best een afspraak maken met een Easykit toonzaal naar keuze.

Wat als mijn verwarming in panne ligt?

Je kan hiervoor terecht bij onze eigen dienst na verkoop. Onze technicus komt dan langs voor de herstelling. Ook voor het onderhoud.

Heb ik recht op garantie?

Je installatie wordt gecontroleerd door een Easykit technicus, je bent dan zeker dat alles goed is aangesloten. Door deze zekerheid geven de fabrikanten ook garantie aan de slimme zelfbouwers. Dit is uniek.

Kan ik zelf mijn elektrische installatie samenstellen?

Je zelfbouwpakket is steeds op maat. Je mag zelf een voorstel doen van het aantal contactpunten of je kan jouw installatie samenstellen met de hulp en advies van een Easykit zelfbouwcoach. We houden rekening met je wensen en stellen zo een installatie op maat samen. Dit kan gaan van een klassieke installatie tot een full domotica.

Leveren jullie de materialen op de werf?

Je zelfbouwpakket wordt op de werf geleverd, volgens jouw planning! Dit hoeft niet in één keer maar kan ook fase per fase.

Kan ik tijdens de werken ook bij jullie langs komen?

Als slimme zelfbouwer kan je onbeperkt langs komen in je Easykit toonzaal. Je zelfbouwcoach kan je vanuit de toonzaal met al je vragen verder helpen. Een afspraak is niet nodig. Je kan uiteraard ook bellen of mailen.

Ik heb nog geen plannen maar ik zou al willen weten hoeveel een zelfbouwpakket van Easykit kost? Hiervoor kan je onze calculator MijnBudget gebruiken. Op onze website kan je jouw droomwoning samenstellen. Je krijgt dan voor de verschillende technieken een vrij nauwkeurige raming. Wanneer je plannen klaar zijn kunnen we de effectieve gratis studie en offerte maken.

Binnen welke termijn moet mijn installatie klaar zijn?

Je plaats de materialen volgens je eigen planning, je hoeft niet tegen een vastgelegde tijdstip klaar te zijn. We leveren de materialen wanneer jij er klaar voor bent.

Mag ik zelf mijn gasleiding plaatsen?

De wetgeving zegt enkel dat je installatie moet gekeurd worden door een erkend bureau. Je mag dus zelf je gasleiding en ketel plaatsen. We lenen gratis een testkit uit om je leidingen te testen zodat je zeker bent dat alles in orde is wanneer de keuring komt. Je kan indien je wenst de gasleiding ook laten plaatsen door een Easykit vakman.

Werken jullie met gekende merken?

De sterkte van onze slimme zelfbouw is dat we werken met grote gekende A merken. Daikin, Niko, Duco, Bulex, etc Je zelfbouwpakket bestaat dus uit de beste merken aan de scherpste prijzen.

Moet ik zelf mijn installatie berekenen?

Nee, aan de hand van jouw plannen en je persoonlijke wensen zal je Easykit coach al de berekeningen op zich nemen. Ons studie bureau zorgt ervoor dat jouw installatie volgens de meeste recente normen is samengesteld.

Ik heb nog geen plannen maar ik zou al willen weten hoeveel een zelfbouwpakket van Easykit kost?

Hiervoor kan je onze calculator MijnBudget gebruiken. Op onze website kan je jouw droomwoning samenstellen. Je krijgt dan voor de verschillende technieken een vrij nauwkeurige raming. Wanneer je plannen klaar zijn kunnen we de effectieve gratis studie en offerte maken.

Ik heb geen ervaring kan ik zelf mijn technieken plaatsen?

Het merendeel van onze klanten heeft geen technische achtergrond. Het zelfde zoals je geen schrijnwerker hoeft te zijn om zelf je meubels in elkaar te steken. Easykit is jouw vakman, je krijgt de nodige instructies hoe en wanneer je wat moet doen. De cruciale werken worden gecontroleerd en je krijgt hulp bij de moeilijkere werken. Het eenvoudige werk doe je met onze instructies, de moeilijke werken doen we samen.

Hoeveel kan ik besparen met slimme zelfbouw?

Je kan meer dan 50% besparen op je technieken. De uren die je zelf doet, moet je uiteraard niet betalen. De grootste besparing zit op de materialen. Je krijgt als slimme zelfbouwer bij Easykit een korting van 30 a 40% op je materialen. De support krijg je er bij. Als je zelf al je technieken plaatst kan je zo meer dan 20.000€ besparen.

Wat moet ik doen als ik vragen heb?

Je kan veel informatie terug vinden in onze instructieboeken, fiches en zelfbouwvideo’s. Je hebt ook een eigen Easykit zelfbouwcoach die je kan bellen, mailen met al je vragen. Je bent ook steeds welkom in de toonzaal, je coach kan je daar al de nodige antwoorden geven aan de hand van onze praktische opstellingen.

Alles is klaar, wat nu?

Is je installatie klaar, dan komen we deze controleren. Via onze website kan je een afspraak aanvragen met onze Easykit technici. Deze komen langs om je installatie na te kijken en de verwarmingsketel, warmtepomp, waterverzachter en of ventilatie systeem op te starten.

Hoe lang ben ik bezig met de werken?

Dit hangt af van je project, de hulp die je krijgt en hoe snel je werkt. Bij het overlopen van het project kunnen we een ruime inschatting maken. Als je zelf je technieken plaatst hoef je niet te vrezen dat je project vertraging zal oplopen. Als bouwheer kan je zelf je planning opmaken, je bent niet afhankelijk van een externe partner.

Wanneer vraag ik best een offerte aan?

Hoe vroeger je een offerte komt aanvragen hoe minder tijdsdruk je hebt. Zijn je bouwplannen goedgekeurd dan mag je al langs komen voor de studie en offerte, je hoeft nog niet bezig te zijn met ruwbouw. Je hebt in die fase nog te tijd om alles grondig te bespreken. Zo kunnen er nog kleine aanpassingen gebeuren om al je technieken mooie en sneller weg te werken. Heb je tijdens de werken al bepaalde onderdelen nodig kan je deze al laten leveren of ophalen. Aanpassingen zijn steeds mogelijk. Wacht dus niet tot de ruwbouw klaar is voor je de offerte laat opmaken want dan heb je jouw tijd nodig om aan de werken te beginnen.

Levert Easykit in Nederland?

Er is heel wat service en support voorzien in onze formule. Daarom verkopen wij niet online en investeren we nog volop in nieuwe verkooppunten. We bieden onze service aan in een regio van 30km rond een Easykit verkooppunt. We hebben in Nederland geen verkooppunten dus kunnen daar ook geen service voorzien, tenzij je in de grensstreek woont. Voor de eenvoudigere installaties die geen service op werf nog hebben helpen we uiteraard graag iedereen verder en maakt het weinig uit waar deze de werf gelegen is.

Lenen jullie ook gereedschap uit?

Voor de installatie van je woningtechnieken heb je gespecialiseerd gereedschap nodig: bv. een draadsnijset voor de stalen gasbuizen, een pneumatische plooitang voor dikke alupex buizen of een aardingsmeter. Dergelijk gereedschap kan je gratis ontlenen in je toonzaal. We voorzien bij elk levering ook een kitkoffer met het gereedschap dat je courant nodig hebt.

 

Easykit contacteren? Bekijk welke toonzaal zich het dichtst bij je in de buurt bevindt.  

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in