De keuken

Welke kleine keukenapparaten horen in elke keuken?

Om je keuken in te richten heb je veel opties en ook zo veel keuze, het kan wat overweldigend zijn. Onze ervaring leert dat er eigenlijk te veel apparaten zijn die je misschien helemaal niet nodig hebt. Dus wat zijn nu de top 4 keukenapparaten voor in elke keuken? Ontdek het hier!

Koffiemachine

Misschien wel hét belangrijkste apparaat in de meeste Belgische keukens: de koffiemachine. Selecteer goed het merk en denk na over wat je echt wil en past bij je levensstijl. Niet iedereen heeft tijd, zin of geld om koffie vers te malen en in een espressomachine te bereiden zoals in koffiebars. Daarom heb je andere opties zoals een koffiezetapparaat met filterkoffie of capsules en een koffie-volautomaat waarbij de machine zelf de bonen maalt voor elke keer een verse koffie. Doe zeker een proeftest voor je een beslissing maakt zodat je niet vier verschillende machines hoeft te kopen.

Wafelijzer

Het wafelijzer lijkt misschien een wat rare keuze, maar is voor heel veel gezinnen een echte must. Ook werken combi wafelijzers (met een toast of croque monsieur maker) niet hetzelfde. Een wafelijzer moet heel warm kunnen worden en erg efficiënt zijn, anders kan je nooit lekkere wafels maken en blijven ze te slap en niet krokant. Ook moet je echt geen chef zijn om wafels te kunnen maken, de recepten zijn heel simpel. Wel kan je met een wafelijzer elke dag genieten van een feestelijk ontbijt of kan je vrienden verrassen met een zelfgemaakt dessert. Een investering waar je op lange termijn heel gelukkig mee gaat zijn, trust us!

Keukenrobot

De keukenrobot… de eeuwige discussie. Naar onze ervaring is het wel interessant een goede keukenrobot te kopen. Maar kijk vooral uit naar welke opties je wil: heb je het enkel nodig voor soep of om groenten te snijden? Of enkel om te bakken en deeg te mengen? Koop dan niet de duurste met duizend opties maar houd je aan wat jij nodig hebt. Wil je toch wat meer? Er bestaan robots met sapcentrifuge, rasp- en snijschijf, vleesmolen, kaasrasp, hakmolen enzovoort. Belangrijkste tip: koop een niet te groot exemplaar en zorg dat bijna alle onderdelen in de vaatwasser kunnen.

Citruspers

Ook de citruspers is een echte aanrader: zondag van appelsiensap smullen of in de zomer citrussap toevoegen aan je lekkerste iced tea. Hier heb je allemaal de citruspers voor nodig. Waarom essentieel? Een handmatige citruspers gebruiken, duurt gigantisch lang en is zeker niet even effectief. Je verliest veel sap en je hebt veel kracht nodig. Een elektrische citruspers zet je aan om lekker vers sap te drinken en is gewoon heel handig.

Meer heb je echt niet nodig! Een broodrooster? Grill brood gewoon in je oven. Een extra koffiemachine? Houd het bij één. Een watermachine? Water van de kraan is perfect. Croque monsieur? Koop gewoon een grill pan. Zo blijft je aanrecht vrij om het echte werk te doen, namelijk zalige gerechten maken in je keuken!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in