Audio en video

Welk internet thuisabonnement is geschikt voor jou?

Kun je je nog een leven zonder internet voorstellen? Als je geboren bent in de eighties dan kun je je vast nog wel herinneren dat je thuis voor het eerst internet kreeg op de PC van de familie. Grote kans dat je eerst de telefoonkabel moest uitrollen voordat je kon inbellen, om vervolgens met een tergend trage internetsnelheid te gaan e-mailen, gamen, surfen of MSN'en.

Alhoewel je best met nostalgie terug kunt kijken op de begintijd van het internet, ben je het vast met ons eens dat we die tijd niet graag terug willen. De internetsnelheid van tegenwoordig heeft ons het leven een stuk gemakkelijker gemaakt. Het internet geeft je onbegrensde mogelijkheden, en van die mogelijkheden maak je maar al te graag gebruik. Maar welk internet thuis abonnement kun je daar nu het best voor gebruiken? Misschien kon je tot twee jaar geleden nog wel met een goedkoop abonnement af, maar ben je de afgelopen twee jaar veel gaan thuiswerken en loop je nu toch er tegenaan dat je internetverbinding niet snel genoeg is voor de vele thuiswerkprogramma's, of loopt je Teamsvergadering steeds vast. Super onhandig natuurlijk, zeker als je moet notuleren of opnames moet maken tijdens de vergadering. Tijd om internet abonnementen te gaan vergelijken dus. We vertellen je graag hoe je dat het beste kunt doen.

Hoe vergelijk je internet abonnementen?

Het is tegenwoordig niet zo moeilijk meer om verschillende aanbieders van internet met elkaar te vergelijken. Online zijn er verschillende websites die het vergelijken voor jou doen! Hierbij vul je een aantal gegevens in die van belang zijn om een goede vergelijking te kunnen maken, bijvoorbeeld het abonnementtype dat je graag wilt (alleen internet, internet en bellen, internet en TV of juist alles in één). Daarnaast vul je je postcode en huisnummer in en vervolgens krijg je een lijst te zien met alle abonnementen die geschikt zijn voor jou thuis.

Kies je voor goedkoop of voor een hoge internetsnelheid?

Uit de lijst die je vervolgens te zien krijgt kun je zelf een goede provider kiezen. Door te sorteren op prijs laag-hoog of op internetsnelheid hoog-laag of andersom krijg je gemakkelijk te zien welk abonnement voor jou de beste optie is. Zo heb je bijvoorbeeld al een 'alleen internet' abonnement voor maar 31 euro per maand. Hecht je meer waarde aan internetsnelheid dan aan de prijs, dan betaal je bijvoorbeeld €62,50 voor een downloadsnelheid van 1000 Mbps en een uploadsnelheid van 100Mbps.

Cadeaus bij het afsluiten van een abonnement

Binnen de internetvergelijker krijg je ook te zien of er speciale aanbiedingen zijn wanneer je een abonnement afsluit en of je ook een cadeau krijgt bij het afsluiten van een abonnement, zoals bijvoorbeeld een aantal maanden abonnement op ViaPlay of extra WiFi-punten in huis. Als je slim bent laat je je hier niet door verleiden, en zie je dit soort cadeaus echt puur als extra's. Uiteindelijk gaat het om snel of goedkoop internet, en dit soort extra's zegt daar natuurlijk niets over.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in