De keuken

Wat is goedkoper: je keuken renoveren of een nieuwe keuken?

Is je huidige keuken aan vervanging toe? Of volstaat het om ze enkel op te frissen of te pimpen? En hoeveel kost dat nu? Lees hieronder of je goedkoper uitkomt door het renoveren van je huidige keuken, of door het laten plaatsen van een volledig nieuwe keuken.

Keuken op maat

Wil je al langer een nieuwe keuken kopen, maar twijfel je nog of je gaat voor een indeling met keukeneiland of een stijlvolle nis? Matte texturen? Lichte kleuren? Greeploze kasten of kasten met handgreep? Om nog maar te zwijgen van het aanbod aan (inbouw)apparatuur. De keuze is groot wanneer je kiest voor een keuken op maat. Het grote voordeel is wel dat je je hele keuken kan samenstellen naar wens en budget.

Materiaalkeuze

Misschien vind je je huidige keuken best oké, maar wil je graag vernieuwing. Dan kan je eventueel gaan voor nieuwe kastfronten, of een werkblad in een ander materiaal. Kies bijvoorbeeld voor fingerproof matzwarte kastdeurtjes en een werkblad in composiet, graniet, keramiek of dekton. En vervang die eenvoudige chroom kraan van je spoelbak door een matzwarte design mengkraan. Of ruil je huidige handgrepen in voor hippe, gouden exemplaren. Door enkele simpele aanpassingen kan je je keuken er helemaal anders laten uitzien!

Accessoires

Vergeet ook de kracht van accessoires en meubels niet. Je huidige keukentafel en -stoelen veranderen, kan een wereld van verschil maken. Een mooi tapijt en frisse, groene plantjes ook. Geef jezelf ook dat gevoel van een nieuwe keuken door nieuw servies, nieuwe keukenhanddoeken of zelfs nieuwe handzeep te kopen. Maak je aanrecht minder rommelig door meer spullen op te bergen in je keukenkasten. Zo creëer je vanzelf een keuken met een strakkere look.

Prijskaartje

Een vaste prijs kleven op een keukenrenovatie of een nieuwe keuken is moeilijk. Veel hangt namelijk af van de materiaalkeuze, de moeilijkheidsgraad van het concept en de omvang van de installatie- en breekwerken. Een keukenrenovatie kán dus goedkoper zijn dan een nieuwe keuken, maar is het niet per definitie. Want misschien wil je graag je volledige keukenindeling wijzigen, of een geheel nieuw keukenconcept. Hoe ingrijpender de renovatiewerken, hoe duurder het zal zijn. En dan ben je misschien wel meer gebaat bij een splinternieuwe keuken.

Maak een afspraak met een keukenbouwer naar keuze en bespreek de mogelijkheden. Geef aan wat je budget is en wat je verwachtingen zijn. Samen komen jullie ongetwijfeld tot een gepaste oplossing!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in