De keuken

Vervelende lucht uit de gootsteen? Dit zijn de oorzaken en oplossingen!

Niets is zo vervelend als een vieze geur die uit de gootsteen komt. De stank kan zich door het hele huis verspreiden en het is niet alleen onaangenaam, maar kan ook onhygiënisch zijn. Er zijn verschillende oorzaken en oplossingen voor dit probleem, zoals ontstoppingsdienst Antwerpen. In dit artikel zullen we de meest voorkomende oorzaken van een stinkende gootsteen bespreken en wat je kunt doen om de lucht te verbeteren. Heb je momenteel last van een stinkende gootsteen? Lees dan verder!

Verstopte afvoer

Een verstopte afvoer is een van de meest voorkomende oorzaken van een stinkende gootsteen. Wanneer etensresten, vet en andere stoffen in de afvoer blijven hangen, kan dit leiden tot een ophoping van vuil en bacteriën die een onaangename geur veroorzaken. Om een verstopte afvoer te voorkomen, is het belangrijk om alleen water en vloeibaar afwasmiddel door de afvoer te spoelen. Als je merkt dat het water niet goed wegloopt, kun je een ontstopper of een afvoerreiniger gebruiken om het probleem op te lossen. Kom je er niet uit? Schakel dan een ontstoppingsdienst in!

Slechte ventilatie

Een andere veelvoorkomende oorzaak van een stinkende gootsteen is een slechte ventilatie. Als er onvoldoende ventilatie is in je keuken, kan de lucht niet goed circuleren en kan er vocht ophopen in de afvoer. Dit kan leiden tot de groei van bacteriën en schimmels, wat een onaangename geur kan veroorzaken. Om dit probleem op te lossen, is het belangrijk om de ventilatie in je keuken te verbeteren. Zorg ervoor dat er voldoende luchtstroming is en dat de ventilatieopeningen niet verstopt zijn.

Slechte afdichting

Een slechte afdichting kan ook leiden tot een stinkende gootsteen. Als er lekkages zijn in de leidingen of als er scheurtjes of gaten in de afvoer zijn, kan er rioollucht in je keuken terechtkomen. Dit kan een ernstig probleem zijn, omdat het kan leiden tot gezondheidsproblemen. Als je denkt dat er lekkages zijn in je leidingen of als je scheurtjes of gaten in de afvoer ziet, is het belangrijk om een professionele loodgieter in te schakelen om het probleem op te lossen.

Slechte schoonmaak

Een andere veelvoorkomende oorzaak van een stinkende gootsteen is een slechte schoonmaak. Als je je gootsteen niet regelmatig schoonmaakt, kunnen er voedselresten en andere stoffen in de afvoer blijven hangen, wat leidt tot een ophoping van bacteriën en een onaangename geur. Het is belangrijk om je gootsteen regelmatig schoon te maken met een schoonmaakmiddel dat speciaal is ontworpen voor het reinigen van afvoeren en sanitair. Je kunt bijvoorbeeld een oplossing van bakingsoda en azijn gebruiken om de afvoer grondig te reinigen en eventuele verstoppingen te verwijderen. Giet eerst een half kopje baking soda in de afvoer en laat dit een paar minuten zitten. Giet vervolgens een kopje azijn in de afvoer en laat dit ook een paar minuten zitten. Spoel daarna de afvoer door met warm water. Heb je last van een stinkende gootsteen? Kleine problemen kun je zelf oplossen, maar schakel een professional in als je niet zeker weet wat je moet doen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in