De zoektocht naar vastgoed

Verhuizen naar Nederland?

Ben je van plan om te verhuizen naar Nederland? Heb je hier hulp bij nodig? Dan is het handig om een makelaar in te schakelen.

Een makelaar kun je eigenlijk zien als een soort bemiddelaar. Hij of zij bemoeit zich met de koop en verkoop van een huis. Je wordt als klant dus goed ondersteund in het verkoop- of aankoopproces en kijkt hierbij naar de verschillende mogelijkheden. Daarnaast bezoek je samen met je makelaar verschillende huizen, als je graag een huis wilt kopen of huren. Het is vanuit Belgie lastiger om dit te regelen en dus kun je beter een makelaar in Nederland hebben. Denk aan een makelaar in Eindhoven.

Wat zijn je voorkeuren?

Naast dat je bij een makelaar terecht kunt voor een woning, is dit ook mogelijk voor een bedrijfspand. Dit kan handig zijn wanneer je een bedrijf wil beginnen in Nederland, of misschien wanneer je met jouw bedrijf naar Nederland wil verhuizen. Dit noem je dan een bedrijfsmakelaar. Ben je bijvoorbeeld net je eigen bedrijf begonnen en gaat dit hartstikke goed? Dan heb je waarschijnlijk de wens om naar een kantoorpand te gaan. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je al een pandje hebt, maar deze echt niet bevalt. Dan kun je natuurlijk kijken naar andere opties. Samen met de makelaar ga je naar de verschillende opties kijken. Welke wensen zijn voor jouw topprioriteit? Wil je graag in de stad een pand hebben? Ligt jouw interesse meer bij een industrieterrein? Dit ligt natuurlijk ook aan wat je met het pand wilt doen. Hierin zijn veel verschillende mogelijkheden die je eens rustig kunt gaan bekijken.

Voldoende informatie

Als je een afspraak wilt maken bij een makelaar, dan is het vaak wel handig om alvast een idee te hebben over een bepaalde woning. Denk aan de locatie, maar ook de grootte van het huis. Is het een vrijstaand huis, een rijtjeshuis of in een appartementencomplex? Welk budget heb je te besteden? Hoe meer je van tevoren goed uitzoekt, hoe beter een makelaar in Eindhoven je van dienst kan zijn. Dit geldt ook voor een bedrijfsmakelaar. Als je niet goed weet wat je doel is als bedrijf, dan kun je dit beter eerst gaan uitzoeken. Als je directe verkoop wilt, is het niet aan te raden om op in industrieterrein te zitten. Gaat het meer om de ruimte en werk je op een kantoor? Dan kan dit prima. Hierin moet je zelf afwegingen maken. Vanuit dit punt kan een makelaar jou verder helpen en de beste panden selecteren.

Eigen plek

Zodra je een mooi huis of kantoorpand hebt gevonden, kan het leuke werk beginnen. Zo ga je allerlei panden bezichtigen en kies je de meest mooie uit. Na de koop kan je aan de slag gaan om de ruimtes helemaal mooi te maken. Je kunt er echt een eigen plekje van maken. Hier zit natuurlijk wel een verschil in tussen koop en huur. Bij koop kun je ontzettend veel veranderen in een huis. Als je gaat huren, dan zitten er nog wel wat beperkingen op waar je rekening mee moet houden. Vanzelfsprekend wordt dit van tevoren allemaal duidelijk uitgelegd.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in