Ventileren
Renoveren

Ventilatie bij renovatie: stap voor stap gezond renoveren

Auteur: Zehnder

Elk renovatieproject is anders en heeft zijn eigen uitdagingen en doelen. Als het gaat om verduurzamen, is er dus telkens een unieke aanpak nodig. Zehnder helpt u via een handig stappenplan kiezen uit verschillende niveaus van ventilatie en verwarming, afhankelijk van uw budget en wensen. Ga aan de slag met de juiste stappen.

Bestaande ventilatiesysteem C upgraden

U kan natuurlijk altijd kiezen voor volledig nieuwe ventilatie, maar u kunt ook gaan voor een duurzame upgrade van uw bestaande ventilatie. Hebt u al een ComfoFan S mechanische ventilatiebox van Zehnder? Of wilt u de CMF(e) vervangen, de oudere versie van deze unit? Dan kan u uw huidige box behouden door heel eenvoudig alleen het motoronderdeel van de ventilatiebox te vervangen. Zo kan het nieuwe, losse motoronderdeel ComfoFan Silent Move Up met een paar schroeven en kliks gemakkelijk in de box geplaatst worden. Doordat de omhulsels van de Zehnder ventilatieboxen door de jaren heen altijd gelijk zijn gebleven is de vervanging zó gebeurd.

Toch liever een volledig nieuwe ventilatiebox? Dan is de nieuwe Zehnder ComfoFan Silent de ideale systeem C ventilatiebox.

Opschakelen naar ventilatiesysteem D

Een nóg duurzamere oplossing is het overstappen van mechanische ventilatie naar systeem D ventilatie (balansventilatie). Anders dan bij mechanische ventilatie hebt u bij dit soort ventilatie geen raamroosters nodig. Balansventilatie filtert namelijk de inkomende lucht en bespaart energie door warmte te hergebruiken. U bespaart zo op de energiekosten én hebt geen last van kou, tocht of insecten die langs de roosters kunnen binnenkomen.

Renovatie gepland? Zo gaat u aan de slag

Of u nu kiest voor een upgrade van uw bestaande ventilatie of voor een volledig nieuw systeem, in ieder geval staan gezondheid, comfort en energie-efficiëntie centraal. Afhankelijk van uw andere renovatiewensen (isoleren, het plaatsen van zonnepanelen of het installeren van een warmtepomp bijvoorbeeld) helpt Zehnder u op weg met het realiseren van de meest duurzame totaaloplossing voor uw project.

Omdat er de dag van vandaag zoveel verschillende oplossingen bestaan en elke renovatie anders is, is het soms moeilijk om door de bomen het bos te zien. Geen zorgen! Met slimme systemen, de juiste producten en een handig stappenplan komt u al een heel eind.

Download het renovatie stappenplan op de Zehnder website.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in