Sleutel-op-de-deur

Tijdloos en stijlvol: 4 tips voor het inrichten van je nieuwbouw

Auteur: Huysman Bouw

In je huis wil je zorgeloos bezoek ontvangen en comfortabel leven. Liefst in een stijlvolle en functionele setting die jaren mooi blijft. Daar hoef je de alomtegenwoordige interieurtrends niet per se voor te volgen. Want tijdloos? Dat is allesbehalve stijlloos, volgens deze tips van interieurspecialisten.

1 | Neutrale basis, persoonlijke details

Trends raken uit de mode. Dat is het kenmerk van een trend. Wil je dus geen budget verspillen aan die hippe trendkleur of keukentafel die je volgend jaar beu bent? Dan ga je voor een tijdloze en klassieke look. Duurzaam en budgetvriendelijk!

  • Voor de basiselementen van je woning, zoals de keuken, het sanitair, de muren en de vloeren, gebruik je best neutrale kleuren en natuurlijke materialen.
  • Neutrale kleuren zijn beige, grijs en wit.
  • Natuurlijke materialen zijn bijvoorbeeld hout en natuursteen.
  • Wil je toch jouw persoonlijkheid laten doorschijnen in  je interieur? Ga dan voor gekleurde accessoires en unieke details.

Bezoek deze kijkwoning vol tijdloze inspiratie!

2 | Kwaliteitsvolle meubelstukken vervolmaken je woning

Er zijn genoeg klassieke meubels te vinden voor elk budget. Is jouw droomsofa toch te duur? Probeer dan te sparen of ga op zoek naar een ander duurzaam stuk. Goedkopere knock-offs moet je sowieso vermijden. Die moet je sneller vervangen en dat komt je uiteindelijk duurder uit.

Kies je meubilair niet snel-snel of impulsief, maar slaap er (minstens) een paar nachtjes over. Ga op zoek naar die stukken die 10 jaar geleden mooi waren en dat binnen 10 jaar nog zullen zijn.

3 | Functionaliteit boven esthetiek

Jouw droomtafel is prachtig, dat spreekt voor zich! Maar… eigenlijk is ze nét iets te groot voor je eetkamer. Het spijt ons, maar je zal op zoek moeten naar een andere tafel.

De functionaliteit en de handigheid van je meubelen is minstens even belangrijk als de esthetiek. Test dan ook je meubels uit in een toonzaal, zeker de duurdere stukken. 

Hecht ook belang aan je meubelstukken als deel van een geheel. Een evenwichtige woning is veel tijdlozer dan een woning vol statement meubels die alle aandacht naar zich toe trekken. 

Gebruiksvriendelijke en klassieke meubels zijn de meest duurzame. En wees gerust, die kunnen ook héél mooi zijn!

4 | Jij bent de baas

Jij bent de enige met jouw unieke stijl. Dus jij beslist. Wat je doorheen de jaren altijd mooi hebt gevonden, daar zal je waarschijnlijk ook in de toekomst van houden. Laat je inspireren en informeren door interieurexperts, maar doe er dan je eigen ding mee. 

 

Laat je inspireren door de sleutel op de deur nieuwbouwprojecten van Huysman Bouw

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in