Nieuwe kamers
Meubelen interieur

Thuiswerken in een kleine ruimte: hoe richt je dit in?

Op zoek naar stijlvolle ideeën voor een klein thuiskantoor? Thuiswerken, zo niet fulltime gedurende ten minste een deel van onze werkweek, is nu voor velen van ons de norm geworden. En voor ons kleine ruimtebewoners die geen grote kamer hebben om aan een werkruimte te wijden, kan het lastig zijn om de perfecte plek te vinden om te werken - de keukentafel of (op luie dagen) de bank is maar zo lang voldoende. Daarom is het goed idee om een thuiswerkkantoor in te richten in je huis, zelfs als je hiervoor maar een kleine ruimte hebt. Gebruik daarom de volgende tips!

Groene kleuren

Groen staat bekend om zijn kalmerende, inspirerende eigenschappen en is dus een voor de hand liggende keuze voor elk thuiskantoor. Zoals experts uitleggen: 'Groenen zijn van nature rustgevend en helpen ons te ontspannen, vooral als we een omgeving kunnen creëren die aanvoelt als de buitenlucht. De symbolische kleur van het 'groen' van de natuur in al zijn schakeringen kan een zeer effectieve kleur zijn om de geest te concentreren, van bleek, zacht, koel groen tot het diepere, rijkere einde van olijftinten! Groenen inspireren denken en logica, perfect voor het omgaan met je dagelijkse taken.'

Neerklapbaar bureau

Als je liever in de keuken werkt, is dit een erg handig idee voor een klein thuiskantoor dat nauwelijks ruimte in beslag neemt. Een neerklapbaar bureau van Manutan dat je naar voren kunt halen om te werken en je gewoon kunt verstoppen in een hokje als je klaar bent met werken, creëert meteen een thuiskantoor dat geen inbreuk maakt op de keukenruimte wanneer het niet in gebruik is. Je zou hiervoor zelfs voor één op maat kunnen gaan en hem laten inbouwen in een keukenkast, zodat je ook wat opbergruimte hebt voor je kantoorspullen en je laptop of computer fulltime in de hoek kunt laten staan.

Licht

Kleine thuiskantoren hebben de neiging om weinig licht te hebben, maar eigenlijk wil je dat je werkruimte wordt gevuld met natuurlijk licht om de productiviteit te verhogen. Voor verlichtingsideeën voor je thuiskantoor kun je dit kleine idee voor een thuiskantoor gebruiken en licht lenen van de aangrenzende kamers door een muur of zelfs alleen een deur te vervangen door een glazen scheidingswand. En als privacy af en toe een probleem wordt, kun je altijd gordijnen ophangen die indien nodig over de deur kunnen worden getrokken.

Vloerkleed

Alleen omdat het praktische ruimtes zijn, wil dat nog niet zeggen dat een klein thuiskantoor niet ook gezellig en uitnodigend moet zijn. Je brengt tenslotte het grootste deel van je dag daar door, het moet gastvrij aanvoelen. De gemakkelijkste manier om een ​​kantoor gezelliger te maken? Gooi een vloerkleed neer. Zorg er wel voor dat het een praktische keuze is, je wilt niet dat een hoogpolig tapijt constant tussen de wielen van je bureaustoel blijft haken, dus zorg ervoor dat het uit de buurt van je stoel staat of kies voor iets kortpolig en lang. Je kunt er altijd iets zachter en kleiner overheen leggen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in