Bouwwerken

Ontdek waarom jij je gevel onder handen moet nemen

Je gevel bepaalt de eerste indruk over je woning. Je wilt dus absoluut geen verwaarloosde gevel hebben en dan is een gevelrenovatie misschien een goed idee. Je gevel zal er dan niet alleen mooier uitzien, hij is ook beter beschermd.

Je gevel beschermt je woning tegen het weer en dus ook tegen warmte, koud en vocht. Als je gevel barsten of scheuren vertoont, kan dit heel nadelig zijn voor de rest van je woning. Als je gevel vocht doorlaat en dit kruipt in je binnenmuren kan er schimmel ontstaan.

Een gevelrenovatie bespaart je dus heel wat kosten en vormt een meerwaarde voor je woning. Laten we even dieper ingaan op wat een gevelrenovatie juist inhoudt.

Wat is een nieuwe gevelbekleding?

Een gevelrenovatie houdt in dat je een nieuwe laag op je oude gevel aanbrengt. Deze laag biedt dus een extra bescherming tegen vocht en vuil. Er bestaan ook gevelbekledingen die een extra bescherming vormen tegen brandgevaar.

Welke soorten gevelbekleding bestaan er?

Er bestaan allerlei verschillende soorten gevelbekledingen, elk met hun eigen voordelen en nadelen. Deze soorten raden we aan om je huis meer waarde te geven en van een goede bescherming te voorzien:

1. Houten gevelbekleding

Wil je jouw woning graag een natuurlijke uitstraling geven? Dan is een houten gevelbekleding perfect voor jou. Wees je wel bewust van de houtsoort die je kiest. Sommige soorten zijn beter bestand tegen het weer, zijn duurzamer en gaan bijgevolg langer mee.

2. Metalen gevelbekleding

Naast inox, zink en koper heb je ook de keuze uit een aluminium gevelbekleding en een metalen exemplaar. In vergelijking met hout gaan dit soort gevelbekledingen doorgaans langer mee. Daarom krijg je meer waar voor je geld als je kiest voor bijvoorbeeld een metalen gevelbekleding.

3. Crepi gevelbekleding

Je hebt ook de mogelijkheid om je gevel te bepleisteren met crepi. Dit kan in verschillende kleuren en het geeft je woning een propere uitstraling.

Ontvang een extra premie

Kies je voor een gevelrenovatie? Laat je buitenmuren dan extra goed isoleren, zodat die voldoet aan de huidige normen. Wanneer je je gevel laat isoleren heb je de mogelijkheid om een premie voor een gevelisolatie aan te vragen bij Fluvius. Om zo’n premie te krijgen moet je wel voldoen aan een aantal voorwaarden. Deze kan je online terugvinden.

Waar wacht je nog op?

De renovatie van een gevel heeft alleen maar voordelen. Je geeft je woning een uitstraling die aansluit bij jouw karakter. Daarenboven bescherm je je woning tegen vocht en geef je het een chique uitstraling.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in