De zoektocht naar vastgoed

Met deze drie tips organiseer je een geslaagde housewarming

Heb je een nieuwe woning? Gefeliciteerd! Dat moet natuurlijk gevierd worden. Een housewarming is dan het perfecte moment om jouw vrienden en familie je huis te showen. 

Een housewarming is letterlijk een viering ter ere van het betrekken van een nieuwe woning. Hier komt wel wat bij kijken. Maar als je jezelf onderstaande vragen op tijd stelt, komt het allemaal goed!

Wie nodig ik allemaal uit?

Ga je je ouders, familie, al je vrienden en collega’s uitnodigen of hou je het klein? Het is goed om vooraf al een gastenlijst te maken. Let hierbij op de grote van je huis. Woon je niet groot maar wil je wel iedereen uitnodigen? Dan is het ook handig om op meerdere momenten van de dag mensen uit te nodigen. Nodig je familie ‘s ochtends, collega’s ‘s middags en vrienden ‘s avonds uit. Dan ben je er in een dag vanaf en heb je de rest van het weekend om bij te komen. Tuurlijk kun je ook verschillende avonden pakken in de week. Het is compleet aan jou.

Denk er ook over na om je nieuwe buren uit te nodigen. Zo kunnen ze ook zien hoe de woning is geworden en kan je alvast een goede band met ze opbouwen. Nog een voordeel: als ze zelf op het feestje zijn, zullen ze niet snel gaan klagen over geluidsoverlast.

Wanneer wil ik de housewarming geven?

De verleiding is ontzettend groot om gelijk met je nieuwe huis of appartement te pronken door middel van de housewarming. Maar om je stress levels laag te houden, kun je dat beter niet doen. Plan je housewarming een paar maanden nadat je in het huis bent getrokken.

Je wilt namelijk wel dat het echt helemaal af is en dat er geen dozen meer staan die je eigenlijk nog moet uitpakken. Dit omdat het gewoon nog niet helemaal af voelt. Neem daarom de tijd! Voel je niet opgejut om gelijk een feest te organiseren. Daar wordt niemand vrolijk van.

Wat heb ik nodig? 

Een nieuw huis? Dat kost klauwen met geld. Nieuwe meubels, de hele verbouwing, de keuken en alle accessoires. Dat kan flink in de kosten lopen. Houdt je housewarming daarom simpel. Ga voor makkelijke/goedkopere hapjes en drankjes en pak niet te veel uit met mega decoratie. Een nieuw huis is al mooi genoeg. 

Wil je toch uitpakken, laat dan iedereen verkleed komen. Zo hoef je zelf geen geld uit te geven aan versiering, maar is het toch gezellig met je tante in een prinsessenjurk en je beste vrienden met een bandana

Heb jij al zin om je housewarming te organiseren? Geef antwoord op deze drie vragen en het feest kan beginnen!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in