De keuken

Keukenrenovatie met klein budget: de mogelijkheden

Is je keuken toe aan een opknapbeurt, maar heb je heen geld voor een nieuwe keuken? Geen zorgen, met een klein budget volstaat een keukenrenovatie vaak ook! Met een keukenrenovatie vervang je bepaalde onderdelen, zodat je keuken weer als nieuw lijkt. In dit artikel bespreken we alle mogelijkheden!

Maak een moodboard

Een goede eerste stap is het maken van een moodboard. Pak een stapel woontijdschriften erbij of zoek Pinterest af. Breng zo voor jezelf duidelijk in beeld wat je stijl is en wat je wensen zijn. Gebruik dit moodboard als basis voor je keukenrenovatie!

Keukendeurtjes onder handen nemen

Voor de keukendeurtjes heb je al genoeg keuze. Zo kun je de huidige keukendeurtjes helemaal vervangen, maar je kunt er ook voor kiezen deze zelf een opknapbeurt te geven. Zo kun je de deurtjes verven, maar bestickeren is hiervoor ook een optie. Zo kun je kiezen voor een matte folie of een folie met een mooie opdruk. Wanneer je ook nog eens nieuwe handgrepen op je kastjes zet, lijkt het een compleet andere keuken al.

Een nieuw werkblad

Eigenlijk een hele simpele manier die de complete uitstraling veranderd: een nieuw aanrechtblad monteren. Ga voor een houten blad voor een stoere uitstraling of een marmeren blad voor een luxe sfeer. Een keukenspecialist kun je hier verder over informeren!

Tegels vervangen

Nieuwe tegels geven je keuken meteen een fris en modern aanzicht. Naast tegels zijn er ook andere alternatieven. Denk eens aan spatplaten van glas of inox. Een andere optie is om de huidige tegels te verven met muur- of latexverf. Het is wel belangrijk om ze daarna te vernissen.

Apparatuur vervangen

Een nieuw fornuis, oven of een nieuwe kraan kan ook veel doen voor je keuken. Maar het grootste voordeel van nieuwe apparatuur zit hem misschien wel in wat je ermee kan besparen op de energierekening. Apparaten worden namelijk steeds zuiniger.

Wat kost een keukenrenovatie?

Doordat je helemaal zelf kan besluiten wat je wil veranderen en wat niet, is het lastig om een prijs te geven voor een renovatie. Voor een kleine keuken kun je rekening houden met een gemiddelde prijs van € 350,- tot € 950,- euro. Heb je een gemiddelde keuken? Denk dan aan een prijs van € 900,- tot € 2.000, - euro. Het renoveren van een grote keuken kost al snel € 1.000,- tot € 3.000,- euro.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in