Decoratie

Je huis opfleuren? Dat doe je zo

Als je ergens woont, dan moet dat helemaal naar wens zijn. Je moet je er op je gemak voelen en je moet een plek hebben waar je je als een vis in het water voelt. Maar dat is niet zo vanzelfsprekend als sommige mensen denken.  Na het lezen kun jij twee conclusies trekken; je kunt je woonomgeving daadwerkelijk opfleuren op deze manier óf je hebt echt een hopeloos geval te pakken, je woonruimte is geschikt voor een begrafenis.

Bloemen en groen

Als je een beetje bloemen en groen in huis hebt, dan ben je al een heel eind op weg. Je hebt een woning waarin een beetje sfeer zit en waar het niet lijkt op een begrafenis ruimte, zoals eerder al gezegd. Of je moet een per ongeluk een rouwboeket hebben besteld, maar dan gaat er toch wel echt iets goed fout. Zodra je hebt besloten dat je die bloemen en plantjes neer gaat zetten in je huis, moet je nog wel het een en ander bedenken alvorens je het echt gaat plaatsen. Wat het een en ander is? Bijvoorbeeld waar je dingen gaat neerzetten, want dit is erg belangrijk. Je wil bijvoorbeeld ook geen jungle in je woonkamer. Daarnaast is het belangrijk dat je de kleuren gaat matchen met je interieur. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren die sterk aanwezig zijn en welke tinten bloemen hierbij passen.

Kleuren

We hebben het net al even genoemd wat betreft bloemen en het matchen hiervan met je interieur, maar we gaan er nog wat uitgebreider op in. Kleuren zijn heel leidend voor je interieur en daarom mag je hier best een beetje meer aandacht aan besteden. De kleuren die je in je interieur hebt, moeten aansluiten bij het gevoel dat je wil krijgen bij de sfeer. Weg met al dat wit, zwart en grijs. Ga eens voor een lekker vrolijk tintje, gewaagde combinaties en dingen waar je vrolijk van wordt. Wel is het belangrijk dat je op plekken als je slaapkamer gebruik maakt van rustige kleuren.

Warmte

Dan is het nog van belang dat je je interieur een beetje opfleurt met warmte in je huis. Warmte door middel van licht, spullen waar je vrolijk van wordt, kleedjes over de bank draperen en ga zo maar door. Het is van belang dat je een warm en gezellig interieur hebt en dat dit doet op een manier die bij je past. Kies zelf maar een manier, want dit is zo afhankelijk van jou als persoon en je interieur dat we hier echt helemaal geen advies over kunnen geven behalve het volgende; doe wat goed voelt!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in