Bouwwerken

Hoe vind je een goede klusjesman voor jouw project?

Het valt momenteel niet meer om goede klusjesmannen te vinden omdat er veel vraag is maar niet zoveel aanbod en als je dan eindelijk een bedrijf gevonden lijkt te hebben, kan het zijn dat je niet de juiste klusjesman voor jouw klus kunt vinden of een klusjesman in de buurt hebt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om gericht te zoeken naar de juiste persoon voor jouw klus. Je ontdekt hier enkele ideeën.

Gebruik apps of vind een vakman online

Dankzij het internet is het vinden van een vakman niet zo complex meer als vroeger. Dan moest je met het telefoonboek in de hand bedrijven bellen of een briefje achterlaten met je telefoonnummer in de supermarkt, om vakmannen te bereiken. Dankzij handige apps en websites kun je opdrachten achterlaten zodat vakmannen een offerte kunnen plaatsen. Zo vind je zonder al te veel moeite in vakman bij jou in de buurt. Zoek je bijvoorbeeld een klusjesman Gent? Dan kun je een oproep plaatsen en alle vakmannen in de stad Gent die beschikbaar zijn, bieden je hun offertes. Je kunt de offertes bekijken en wellicht zijn er ook enkele recensies beschikbaar zodat je een beter beeld hebt bij de vakman. Doorgaans kun je meerder opties afwegen en kun je uiteindelijk bepalen bij welk aanbod jij het beste gevoel hebt. We raden je zeker aan om een beetje achtergrondonderzoek te doen naar de klusjesman die je kiest. Vraag bijvoorbeeld om referenties van de vakman zelf of zoek naar het bedrijf op internetfora of websites met reviews. Zo voorkom je teleurstellingen.

Vraag je vrienden en kennissen

Het lijkt een beetje een open deur, maar je kunt naast het zoeken naar klusjesmannen op het web ook in je omgeving navragen of ze iemand kennen die de klus voor jou kan klaren. Zeker wanneer het vriend of familielid is die je vertrouwt, kun je er van op aan dat de klus goed gedaan zal worden. Het nadeel is tegelijkertijd natuurlijk weer wel dat wanneer het een kennis van een kennis is, je misschien niet zo goed weet of de vakman zijn werk verstaat, want je hebt dan geen goed referentiekader. Pas dus ook op met deze methode.

Bel professionele bedrijven

Ben je niet zo zeker van je zaak met apps en websites waarop vakmannen hun diensten aanbieden, dan kun je ook kiezen om bedrijven te bellen. Natuurlijk hoef je daarvoor niet meer het telefoonboek te gebruiken, want ook deze bedrijven zijn te vinden op het internet. Het voordeel van zelf de bedrijven benaderen dan andersom is dat je controle kunt houden over de kwaliteit. Zo zou je contact kunnen opnemen met bedrijven die alleen aangesloten zijn bij een Belgische beroepsfederatie zoals de FABA (Federatie van Algemene Bouwaannemers) of Techlink, de branchevereniging voor elektrotechniek. Als bedrijven zijn aangesloten bij zo’n federatie, heb je meer zekerheid over de geboden kwaliteit. Op de websites van sommige beroepsfederaties bestaat ook de mogelijkheid om vakmannen te vinden via een zoekbalk.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in