De slaapkamer

Hoe maak je je slaapkamer gezelliger?

Een slaapkamer moet doelmatig en praktisch zijn. Maar heb je er ook al eens aan gedacht om je slaapkamer gezelliger te maken? Tenslotte breng je bijna de helft van je tijd door in deze ruimte. Het is dan ook fijn om in een gezellige kamer te gaan slapen en in wakker te worden. Met deze tips maak jij jouw slaapkamer gezelliger.

Verlichting

Vooral in de wintermaanden kan je een lekkere knusse en gezellige sfeer creëren met behulp van verlichting. In plaats van een grote lamp is het fijner om allemaal kleine lampjes te gebruiken, bijvoorbeeld kerstverlichting. 

Maak een eyecatcher van je bed

Je bed is vaak de eyecatcher van je slaapkamer. Zorg er dan ook voor dat dit er goed en gezellig uitziet, bijvoorbeeld door een headboard te maken of een frame te bestellen op VidaXL . Ook met een dekbedovertrek alleen kan je al een groot verschil maken. Kies voor een dekbedovertrek met een warmte tint en leg hier bijvoorbeeld een mooie warme plaid overheen voor extra sfeer. 

Verstop de TV

Dit klinkt misschien wat controversieel, want wie houdt er nou niet van om nog even TV te kijken in bed? Maar een TV ziet er nou eenmaal niet zo gezellig uit. Je kan de TV daarom “verstoppen” achter een gordijntje of in een mooi TV meubel. Zorg er in ieder geval voor dat de TV niet zo in het zicht staat als je de slaapkamer in komt. 

Kies voor gezellige muurdecoratie

Effen muren zijn mooi en modern, maar muurstickers of muurdecoraties kunnen net wat extra sfeer even. Mooie kleine sterren op de muur geven bijvoorbeeld een extra gezellig effect. Of kies voor kleine smaakvolle schilderijtjes die niet te overheersend zijn en echt wat sfeer toevoegen in de slaapkamer. 

Hou het netjes

Een gezellige slaapkamer is vaak niet te rommelig. Je hoeft er echt geen model slaapkamer van te maken waar niemand kan zien dat er echt geslapen wordt. Maar het is wel fijn als je je slaapkamer binnenkomt en er niet overal vuile was ligt of het bed onopgemaakt en rommelig ligt. Een gezellige slaapkamer kan, naast dat het er leuker uitziet, ook echt wonderen doen voor je humeur. Je wordt immers vrolijker en beter uitgerust wakker in een gezellige slaapkamer dan in een kille of rommelige slaapkamer. Met deze tips kan jij je slaapkamer wat gezelliger maken, veel succes ermee!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in