Interieurarchitect
De woonkamer
De slaapkamer

Het droomhuis of het droominterieur

Iedereen droomt wel van een eigen huis, een eigen plek die geheel naar wens is gemaakt en tot op in de puntjes schreeuwt: ‘dit is mijn plek!’ Maar niet veel mensen verkrijgen hun droomhuis. Het komt wel veel vaker voor dat mensen het voor elkaar krijgen hun droominterieur te realiseren. Hoe ze dat hebben gedaan? Dat is een goede vraag! In dit artikel krijg je meer inzicht en mogelijk antwoorden op hoe mensen het droominterieur van hun wensen realiseren. Met deze tips kun ook jij je droominterieur realiseren!

Dromen in de ultieme slaapkamer

Laten we beginnen met de slaapkamer, want dat is waar dromen voor het eerst ontstaan. De slaapkamer is een plek waar rust centraal staat en daarom zijn er ook een aantal ongeschreven regels voor hoe je slaapkamer eruit moet zien. Er wordt bijvoorbeeld eerst geadviseerd om geen felle kleuren te gebruiken in de slaapkamer, maar juist kleuren die kalmte uitstralen. Kleuren die kalmte uitstralen zijn: blauw, groen, wit en paars. Deze kleuren zijn echter ook enorm koud. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook pastelkleuren, deze zijn ook gepast om in de slaapkamer te gebruiken.

Naast de kleuren staan er natuurlijk ook meubels in de slaapkamer. Natuurlijk is er een bed in de slaapkamer en eventueel een nachtkastje en kledingkast. Maar het allerbelangrijkste in de kamer is natuurlijk het bed. Zonder bed is het geen slaapkamer. Er zijn verschillende soorten bedden en deze worden vaak naar smaak uitgezocht. Maar ons advies is om een bed te kiezen dat comfortabel ligt. Dit zorgt ervoor dat je slaapkamer een echte oase van rust is. Om toch je bed iets extra's te geven kan je ervoor kiezen een speciaal  bedframe  te nemen. Een bedframe is het frame waar de lattenbodem en het matras in liggen. Het bedframe en hoofdeinde kunnen in verschillende stijlen aangeschaft worden. Let wel op dat deze bij de kleur van de kamer passen!

De plek waar je altijd bent is de woonkamer

De meest bezochte plek in het huis is toch de woonkamer. Hier kom je meestal aan na het werk en ben je voordat je van werk vertrekt. Tevens is het ook de plek waar je in je vrije avonden en weekenden entertainment zoekt. Deze entertainment is ook een vorm van relaxatie. Zorg er daarom voor dat je een goed tv-meubel hebt. Ook voor tv-meubels zijn er verschillende vormen, maten en stijlen op de markt. Match je tv meubel met de kleur van de muren, de vloer, de bank en de keuken. Om ervoor te zorgen dat je niet alleen geniet van het entertainment dat het tv-meubel ondersteund, maar ook het tv-meubel zelf is het belangrijk goed na te denken over je keuze.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in