Decoratie

Haal de herfst in huis met deze zes stylingtips

Het is najaar en dat betekent dat het ’s avonds sneller donker wordt. Tijd voor kaarsjes op tafel en extra gezelligheid, want als er een seizoen is die bekend staat om zijn gezelligheid is het de herfst. Met onderstaande zes tips weet je zeker dat je nog meer zin hebt om naar huis te gaan met je ted baker tas na een lange kantoordag.

1. Maak eens flink schoon

Het voorjaar is een jaargetijde wat je associeert met het schoonmaken van je huis. Maar hoe fijn is het als je huis opgeruimd en netjes is? Waarom dan niet in de herfst? Controleer vooral de plekken die je normaliter bij het schoonmaken overslaat. Maak eens goed schoon achter je meubels. Wil je het grondig aanpakken? Ga dan alles in je kasten eens langs en doe weg wat je niet meer gebruikt. Dat geldt trouwens net zo goed voor je kledingkast. Heb je aardig wat tassen dames en kleding, wees dan eens kritisch en maak een ander er blij mee.

2. Koop geurkaarsen

Kaarsen horen natuurlijk bij herfst. Door geurkaarsen te gebruiken creëer je een extra knusse sfeer. Kies warme kleuren en ga voor geuren zoals kaneel en appel. Heerlijk, waarschijnlijk heb je wel opeens zin in appeltaart.

3. Ga op zoek naar sfeerverlichting

Het is lastig om de juiste verlichting in je woning te gebruiken. Vaak is het te hard of te zacht en dat is jammer, want gezelligheid is dan ver te zoeken. Investeer daarom tijd in het zoeken naar de juiste sfeerverlichting. Check of je wellicht dimmers kan gebruiken, daarmee regel je zelf de sterkte van het licht. Sommige lampen beschikken niet over een dimmer, maar je kan ze los kopen en aan de lamp vastzetten. Reuzehandig.

4. Decoreer met herfstige kleuren

Wil je totaal iets anders, maar weet je niet hoe dat aan moet pakken? Dat kan heel simpel door bijvoorbeeld de gordijnen eens te wisselen met andere. Ga eens voor donkergroen of bordeauxrood. Een kleine aanpassing die een wereld van verschil maakt. Daarnaast is het leuk om in de herfst wat meer kussentjes en dekentjes te plaatsen op de bank. Kies daarvoor warme kleuren. Waarschijnlijk zit je er een stuk vaker dan in de zomer, dus maak het jezelf comfortabel.

5. Zet eens een herfstboeket neer

Buiten krijgt de natuur langzamerhand steeds meer warme kleuren, prachtig, maar de natuur kan je ook naar binnenhalen. Maak een herfstboeket met daarin onder andere donkere rozen, bruine Hypericum bessen, groene bladen en wat dacht je van gekleurde gerbera’s? Door zo’n boeket op tafel te zetten maak je de herfstlook van je woonkamer helemaal compleet.

6. Maak het persoonlijk

De laatste tip is een hele belangrijke. Maak het persoonlijk, gebruik je eigen stijl. Wees niet bang om je ideeën uit te voeren. Voeg leuke accessoires toe waar je persoonlijk een band mee hebt. Denk aan een souvenir die voor jou speciaal is. Wie weet heb je heel wat leuke dingetjes in je weekendtas meegebracht naar huis. Geef het een mooi plekje in je woonkamer.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in