Decoratie

Duurzaam shoppen voor jouw interieur

De erg koude maanden zijn eindelijk achter de rug. We kunnen beginnen dromen van de zomer. En dat betekent dat we weer op zoek kunnen gaan naar leuke nieuwe spulletjes voor ons interieur. Benieuwd naar de nieuwste trends voor aankomend seizoen? Ontdek ze in deze blog.

Duurzaamheid en vintage

Duurzaamheid is een veelgebruikte term de laatste jaren en anno 2021 is dat niet anders. Van duurzame kledij tot duurzame materialen binnenshuis, we gaan massaal de eco-vriendelijke tour op. En duurzaamheid wil niet zeggen dat je moet inboeten op design en kwaliteit, nee ook niet binnenshuis, integendeel! Vintage blijft bijvoorbeeld in. Die oude stoel die al jaren op zolder staat kan weer helemaal on trend zijn. Altijd leuk om te kijken wat je zelf nog hebt staan voor je naar de winkel loopt voor nieuwe spullen. Soms kan één enkel element toevoegen je interieur volledig opfleuren. In combinatie met bijvoorbeeld een nieuwe leuke plaid met zomerse print, creëer je verrassende en budgetvriendelijke nieuwe combinaties waar je misschien nog niet aan had gedacht.

Bamboe en rotan terug van weggeweest

Bamboe en rotan zijn trendy en duurzame materialen die we ook deze zomer weer zien terugkomen in allerhande decoratie zoals spiegels, maar ook in kaders en bankstellen worden deze ecologisch verantwoorde houtsoorten vaak gebruikt voor een rustgevende look. A blast from the past, zoals ze dat noemen, want deze items zijn werkelijk prachtig. In combinatie met rustieke en witte decoratieve elementen geven ze jouw interieur een gemoedelijke, zachte zomerlook. Je waant je meteen in het warme Ibiza. Mag het voor jou wat pittiger? Kies dan voor opvallende kleuraccenten in basiskleuren zoals groen en rood, maar ook paars en oranje doen het prima om het geheel meer karakter te geven.

Biologisch katoen

Elk seizoen een nieuwe beddensprei, dat is in veel huishoudens de vuistregel. Want zeg nu zelf, het gevoel dat je krijgt wanneer je onder een prachtige nieuwe, gewassen beddensprei in dromenland stapt, is niet snel te evenaren. Shoppen voor beddengoed is als shoppen voor een nieuw kledingstuk, en bovendien is er altijd wel een nieuwe toffe trend om te volgen. Gelukkig kan je ook hier een duurzame keuze maken. Biologisch katoen is tegenwoordig alom aanwezig en een prima alternatief voor gewoon katoen als je ook al slapend iets voor het milieu wil doen. Tijdens de productie van biologisch katoen worden namelijk geen pesticiden gebruikt. Zo kan jij als milieubewuste fashion lover op je beide oren slapen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in