Decoratie

Droom jij van een landelijke decoratie?

Wie droomt er nu niet van een decoratie met een Scandinavische touch? Of ben jij misschien meer fan van de Britse landelijke stijl, alsof je een groot kasteel bezit op een prachtig natuurdomein?

Het kan allemaal als je het wilt. Laten we even beginnen bij de basis. Hoe herken je een landelijk interieur?

  • Vaak zijn het meubels met een ruwe afwerking.
  • Er worden enkel basiskleuren gebruikt, dus geen felle kleuren. Enkel de kleuren van de natuur worden gebruikt bij een landelijke decoratie.
  • Je ziet overal hout en natuurlijke materialen.
  • Je herkent het aan brede zetels van hout afgewerkt met stof. Eerlijk is eerlijk, vaak zijn dit ook nog eens heel comfortabele plekken om op te zitten.

Het effect dat een landelijke decoratie vaak creëert is heel huiselijk en sfeervol.

Wat mag er absoluut niet ontbreken?

Een heel typisch element dat je vaak ziet terugkomen in landelijke decoraties zijn authentieke potten. Dit zijn heel duurzame potten gemaakt van hout. Deze symboliseren ook gewoon de natuur. Niets is natuurlijker dan een voorwerp dat enkel en alleen gemaakt is met elementen uit de natuur.

Wat absoluut niet mag ontbreken is een stoere houten kast waar geen beweging in te krijgen is. Het is zo’n typische kast van bij de oma en de opa. Of misschien wel van bij je ouders toen je klein was. Deze kasten creëren een heel huiselijke sfeer in je interieur.

Een goede tip. Probeer zoveel mogelijk te experimenten met je landelijke decoratie. Baat het niet, dan schaadt het niet.

Verwen je decoratie alsof het je kind is

Het is wel enorm belangrijk dat je je decoratie verzorgt met de nodige inspanningen. Wat je absoluut wil vermijden is dat er zich kringen vormen op je houten kast of dat er vettige plekken op je houten tafel staan. Natuurlijke materialen zijn mooi, maar ook kwetsbaar.

Dat wil je niet meemaken. Het zou ook gewoon doodzonde zijn voor het mooie stuk decoratie dat je hebt.

Al een geluk leven we in 2021 en bestaan er voor alles wel goede schoonmaak artikelen. Wat je ook nog kan doen is een paar keer op een jaar je decoratie invetten. Hierdoor wordt de kans op plekken kleiner en geef je je houten meubilair een mooie glans.

Wil je een landelijke decoratie? Ga er volledig voor! Het zorgt voor een huiselijk en sfeervol interieur waarmee je al je vrienden en familie op een toffe manier kan ontvangen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in