Decoratie

Deze kleuren omarmen de Japandi trend van 2021

De Japandi trend is een interieurtrend gericht op design die Scandinavisch met Japans combineert. Beide culturen zijn puur en laten dit door natuurlijke kleuren naar voren komen. Het is een stijl die minimalisme uitstraalt. Het geeft een bepaalde rust en daardoor is het niet nodig om veel bezittingen te kopen. Er wordt meestal gekozen voor meubels met zuivere lijnen die geen versieringen hebben. Deze trend wordt gebruikt om een rustig en warm interieur te creëren. Om de Japandi trend speelser te maken worden er veel organische vormen toegepast. De invloeden van de natuur komen in deze trend naar voren, het zorgt ervoor dat mensen er helemaal zen van worden. Benieuwd welke kleuren omarmd worden in 2021 door de Japandi trend en hoe schilders dit kunnen verwerken? Lees dan snel verder!

Zand en bruin als witte basis

De tinten zand en bruin worden gebruikt om een witte basis te creëren. Deze kleuren zorgen voor rust en de ruimte lijkt hierdoor ook lichter. Om deze kleuren goed tot hun recht te laten komen, is het belangrijk dat de ruimte altijd opgeruimd is. Wanneer het rommelig is of er veel spullen op de grond liggen, kan dat meteen storen. Het is slim om te kijken naar de mogelijkheden voor opbergsystemen, waardoor er geen spullen in de weg liggen. De materialen die gebruikt worden, zijn vaak handgemaakt en zijn een combinatie van ruw en glad. Binnen deze stijl wordt er gekeken naar verschillende texturen en hoe deze in het materiaalgebruik worden verwerkt. Het maken van schilderijen met dunne lijnen en natuurlijke kleuren zorgt voor een warm beeld. Schilders uit Antwerpen kunnen helpen om een mooi schilderij te maken dat aansluit op de Japandi trend. Wanneer je een schilderij laat maken, kan je je eigen wensen uitspreken en laten zien wat je graag zou willen in je huis. Het is belangrijk dat alles wat aan de muren hangt past bij het interieur.

De vergrijsde tinten

Er worden soms ook vergrijsde tinten gebruikt die veel terugkomen in Scandinavische landschappen, zoals groen en blauw. Dit zijn meer koele tinten die ervoor zorgen dat de warme kleuren mooier uitkomen. Vaak worden deze kleuren in schilderijen subtiel gebruikt om een combinatie van warme en vergrijsde tinten te tonen. Je kan ervoor kiezen om een groot schilderij te laten maken, maar ook kleinere schilderijen die bij elkaar passen. Alle natuurlijke kleuren moeten hier naar voren komen. Bij deze schilderijen wordt gebruik gemaakt van strakke lijnen of abstracte vlakken. Het is hierbij belangrijk dat het goed in het interieur past. Een houten lijst kan ervoor zorgen dat het aansluit bij de materiaalkeuze.

Er is binnen deze trend sprake van een rustig kleurgebruik en daardoor komen de materialen extra goed tot hun recht. Beide culturen in de Japandi trend gebruiken accessoires op een functionele manier. De aandacht moet liggen op de functie en daarbij is het belangrijk dat het rustig blijft. Het heeft geen zin om onnodig accessoires in het interieur te plaatsen. ‘Less is more’ is erg belangrijk binnen deze trend.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in