Interieurarchitect

De populairste Interieurstijlen van 2023

Ieder huis heeft een bepaalde stijl. Waar de één houdt van bijvoorbeeld modern, geeft de ander de voorkeur aan een landelijk interieur. Het leuke aan het inrichten van je woning is dat het niet goed of fout is. Het is namelijk een persoonlijke smaak, die ervoor zorgt dat jij van je huis een thuis maakt. Toch zien we dat ieder jaar weer een paar interieurstijlen ontzettend populair zijn. Dus wil jij weten wat de populairste interieurstijlen 2023 zijn en wat de kenmerken van deze stijlen zijn, lees dan snel verder!

Moderne stijl

De moderne stijl is geïnspireerd op minimalisme en heeft een strakke, functionele uitstraling. Kenmerkend voor de moderne stijl zijn rechte lijnen, neutrale kleuren en het gebruik van industriële materialen. Wat we vaak zien, is dat er bij dunpleister nieuwbouw wordt gekozen voor een lichte kleur pleister, die vervolgens wordt geschilderd in een betonlook kleur. Dit zorgt voor een prachtig effect, waardoor je met een paar kleine accenten een hele andere look en feel creëert in de woning.

Landelijke stijl

De landelijke stijl is geïnspireerd op het platteland en heeft een huiselijke, rustieke uitstraling. Kenmerkend voor de landelijke stijl zijn houten meubels, natuurlijke materialen en een warme, gezellige sfeer. Wat we vaak zien, is dat mensen het gevoel hebben dat ze een enorm huis moeten hebben om een landelijke stijl te kunnen creëren, terwijl dit absoluut niet het geval is. Je kunt namelijk met vaak een paar kleine items een prachtige landelijke stijl creëren en je hebt dus echt geen enorme robuuste tafel nodig van 2.40m met daaromheen 8 of zelfs 10 eetkamerstoelen.

Industriële stijl

De industriële stijl is geïnspireerd op de industriële revolutie en heeft een ruwe, edgy uitstraling. Kenmerkend voor de industriële stijl zijn het gebruik van metaal, beton en hout, en het behouden van de oorspronkelijke elementen van een gebouw, zoals pijpjes en leidingen. Het voordeel aan deze stijl, is dat je helemaal zelf bepaald in hoeverre je het industriële laat terugkomen. Zo kun je de muur achter de bank prima door een ervaren renovlies behanger laten beplakken met een lichtgrijs behang en kun je door middel van accenten nog meer industrie toevoegen aan het geheel.

Scandinavische stijl

De Scandinavische stijl is geïnspireerd op het noorden van Europa en heeft een minimalistische, functionele uitstraling. Kenmerkend voor de Scandinavische stijl zijn licht kleuren, natuurlijke materialen en een eenvoudige, efficiënte lay-out. Zo zien we dat de muren en plafonds vaak hetzelfde zijn qua kleur en het ook qua meubels minimaal is. Waar veel andere woonstijlen erg uitgesproken zijn, is dat bij deze stijl in veel mindere mate het geval.

Geen uitgesproken voorkeur? Combineer dan!

Het combineren van verschillende woonstijlen kan een leuke manier zijn om je huis of appartement een persoonlijke touch te geven en een unieke sfeer te creëren. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je verschillende woonstijlen wilt combineren:

Kies een basisstijl

Kies een basisstijl die als leidraad zal dienen voor de rest van het interieur. Dit kan bijvoorbeeld een landelijke stijl zijn of een moderne stijl.

Voeg accentstijlen toe

Voeg vervolgens accent stijlen toe die contrasteren met de basisstijl. Dit kan bijvoorbeeld een industriële stijl zijn of een mid-century modern stijl.

Maak gebruik van kleur

Gebruik kleur om de verschillende woonstijlen met elkaar te verbinden. Kies bijvoorbeeld een paar gemeenschappelijke kleuren die in alle stijlen terugkomen, zoals wit of grijs.

Niet is fout

Zoals je kunt lezen, is het volledig aan jezelf hoe jij je huis wil inrichten. Je kunt daarom dus ook prima verschillende stijlen met elkaar combineren. Twijfel je, dan is het ook mogelijk om een gespecialiseerd bedrijf te laten komen die je hierbij kan helpen. Uiteindelijk is het volledig aan jezelf en is er niemand die zegt of iets goed of fout is. Juist dat maakt het inrichten van een woning zo leuk.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in