Nieuwe kamers

De perfecte knutselruimte, die maak je zo!

DIY, hobbykamers, schilderplekjes of een knutselruimte: het is super in. Wil jij ook wel zo een plekje waar je je creativiteit los kan laten en gewoon kan genieten van werken met je handen? Met deze drie tips creëer je een mooie knutselruimte bij jou thuis!

Installeer een wit canvas

Een rol met een groot wit papier is de beste decoratie voor een knutselruimte. Haal het naar boven voor mooie foto’s of wanneer je met voeten en tenen wil schilderen. Je kan het echt voor elk moment gebruiken. Onze favoriet? Experimenteer met wat verf en knutselgerief en maak een zotte kerstfoto voor op je kerstkaart met foto. Kies een leuk design en je hebt een prachtige kaart die je enkel nog hoeft te bestellen en moet opsturen. Gebruik je creativiteit en knutselplekje om leuke cadeaus en versiering te maken zoals een papieren kerstslinger, en, zo zal je je geliefden zeker verrassen! Ben je graag met fotografie bezig? Haal het wit papier dan boven voor mooie natuurfoto’s of om vrienden of vriendinnen te fotograferen.

Zorg voor opbergruimte

Een DIY-ruimte is alleen maar fijn als je genoeg ruimte hebt om je creativiteit los te laten. Je tafel en de grond moet dus altijd vrij zijn. Zorg daarom voor genoeg (en slimme!) opbergruimte. Een hoog open rek tot aan het plafond met houten bakken, is de perfecte oplossing. Plaats gevaarlijke dingen zoals verf en gereedschap op de hoogste planken zodat je kinderen er niet aan kunnen. Heb je veel kleinere spullen? Zorg voor genoeg stapelbare kleine bakjes of hergebruik confituurpotten als opbergruimte. Plaats ze hoog weg zodat de kleine spruiten ze niet in hun mond kunnen steken. Ook een roltafel met compartimentjes is perfect voor de spullen die je vaak nodig hebt.

Benut de muren

In een echte knutselruimte kan je je plek elke keer anders inrichten: zo kies je best voor opklapbare stoelen en een tafel waarvan je de poten kan dichtklappen. Met de opbergruimte en je meubels tegen de muur heb je de hele vloer vrij voor jouw knutselproject. Maak je je plekje dus graag gezellig? Kies dan voor decoratie aan de muren om je plekje wat persoonlijker en huiselijker te maken. Denk hierbij aan hangplanten, toffe familiefoto’s of verjaardagskalenders en postkaartjes. Knutselwerkjes horen er natuurlijk ook bij. Heb je veel gereedschap of kleine spullen zoals scharen en lint? Hang een houten plank met gaten in omhoog (een ‘pegboard’) en hang er kleine schapjes en haken aan.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in