De slaapkamer

De beste tips voor het kopen van een bedsprei

Je hebt je slaapkamer uitgezocht en een bed gekocht. De muren zijn geschilderd en de vloerbedekking is gelegd. Alle meubels staan ​​op hun plek en je hoeslakens hebben een plekje gekregen in je dressoir. Nu moet je alleen nog een sprei kiezen, dan heb je echt het puntje op de i gezet. Bij aankoop van bedspreien, of het nu voor jezelf of voor je kinderen is, zijn er verschillende tips die je moet volgen om je te helpen bij je keuze. Daarover lees je in dit artikel meer!

Let op het aantal threads 

Als je iemand bent die van extreem zachte lakens en kussenslopen houdt, zoek dan naar hogere draadtellingen als je op zoek bent naar een bedsprei op de site van Smulderstextiel.be. Helaas hebben veel van de opties geen erg hoge draadtelling, dus het kan zijn dat je genoegen moet nemen als je de sprei vindt waar je echt van houdt. 

Weet van eventuele allergieën

Bedspreien kunnen worden gemaakt van vele soorten stoffen, zoals polyester en katoen. Als je weet dat je allergisch bent voor een bepaald materiaal, zoek het dan op het label zodat je weet waar de sprei van gemaakt is. Zo voorkom je een reactie en bespaar je tijd om de bedsprei terug te moeten sturen of brengen om je geld terug te krijgen. 

Neem de tijd

Als je de eerste sprei koopt die past bij de kleuren van je kamer en de juiste maat heeft, denk je er niet te veel over na. Over een dag of zo kom je waarschijnlijk iets tegen dat je veel leuker vindt. In plaats van de tweede sprei te kopen en de eerste terug te moeten sturen, kun je de tijd nemen om degene te vinden die je liever niet terug wilt. Als je voor je kinderen koopt, koop dan wat ze leuk vinden. Het maakt echt niet uit of je het leuk vindt! Geef ze de vrijheid om zich uit te drukken in deze nogal onschuldige daad van het uitzoeken van hun eigen sprei. 

Ken de grootte van je bed

Deze tip klinkt gek, maar toch is het erg belangrijk. Wie zou er een bedsprei mee naar huis nemen die niet in zijn bed zou passen? Nou, de waarheid is veel. Veel consumenten proberen snel iets te kopen en brengen uiteindelijk de sprei die ze kiezen mee terug omdat het niet eens in hun bed zou passen! Zoek op de sticker of het label op de bedsprei naar de afmetingen voordat je koopt zodat je zeker weet dat het gaat passen op je bed. 

Kijk naar de wasinstructies

De meeste bedspreien kunnen in de machine worden gewassen, maar veel hebben de extra grote wasmachines nodig om echt schoon te worden. Kijk of je hebt wat je sprei nodig heeft voor het wassen of dat je het moet meenemen naar een stomerij om professioneel te worden schoongemaakt. Als je het naar iemand moet brengen, moet je beslissen of dat een kost is (zowel in tijd als in geld) die je wilt besteden.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in