Decoratie

De beste manieren waarop je opbergmanden in je huis kunt gebruiken

Manden zijn een gemakkelijke opbergoplossing die je in elke kamer van het huis kunt gebruiken. Deze handige opbergers zijn er in verschillende stijlen, maten en materialen, zodat je opbergmanden moeiteloos in je inrichting kunt integreren. Gebruik deze ideeën in je huis om elke ruimte stijlvol te organiseren, waarvoor je zeker een opbergmand nodig zult hebben!

Linnenkast 

Stroomlijn een overvolle linnenkast met manden van verschillende formaten voor opslag op planken. Grote rieten manden met deksels zijn geschikt voor grote voorwerpen zoals dekens, lakens en badhanddoeken. Gebruik ondiepe draadopslagmanden of stoffen bakken om diverse items zoals kaarsen en extra toiletartikelen te verzamelen. Label elke container met gemakkelijk leesbare tags.

Badkamer

Verberg in de badkamer extra badproducten, handdoeken, toiletpapier en meer met geweven of stoffen opbergmanden. Kies verschillende maten op basis van de soorten items die je wilt opslaan. Bewaar een aparte mand met geurige zeep, lotions en andere items om je op te frissen die je gemakkelijk kunt uittrekken wanneer gasten arriveren.

Hout

Als je het geluk hebt dat er een prachtige open haard in je woning staat dan zul je uiteraard hout moeten hebben. Zonder stukken hout kun je immers nooit gebruik maken van je open haard. Het is logisch dat je het hout niet willekeurig in je huis wilt hebben liggen, daarom kies je er vaak voor om ze in de tuin te plaatsen. Toch zullen ze op een gegeven moment in je woning moeten liggen, gebruik daarvoor een houtmand

Bijzettafel

Laat in de woonkamer opbergmanden de plaats innemen van bijzettafels naast stoelen. Grote rotanmanden zijn perfect voor het opbergen van extra dekens binnen het bereik van de bank. Gebruik kleine manden om tijdschriften, post en boeken te verzamelen. Houd de look casual door niet-overeenkomende manden te kiezen.

Kledingkast

Breng meer orde in je kast door items in manden te sorteren. Plaats op planken gevouwen kleding in draadopbergmanden om te voorkomen dat hoge stapels omvallen. Gebruik aparte manden voor topjes, broekjes, schoenen, sjaals en andere accessoires. 

Plant

Een mand wordt vaak gebruikt om spullen in op te bergen, maar dat hoeft helemaal niet beslist. Het kan namelijk ook in je interieur als decoratie geplaatst worden. Dit is al helemaal het geval als je een plantenmand koopt, wat eigenlijk een opbergmand is die omgetoverd wordt tot een bloempot. Ze zien er fantastisch uit en zijn ook nog eens erg handig!

Schoonmaakmiddelen

Badkamers en wasruimtes vereisen veel opbergruimte voor benodigdheden. Gebruik duurzame opbergmanden om voorwerpen zoals zeep, schoonmaakproducten, borstels, sponzen en meer op te bergen. Zodra je je spullen in manden hebt gesorteerd, schuif je ze uit het zicht in een kast of kast. Zorg ervoor dat je een mand kiest die niet beschadigd raakt door water of chemicaliën. 

Diepvriezer

Plastic opbergmanden worden een slimme ruimtebespaarder in een overvolle vriezer. Gebruik de manden om voedsel op soort te ordenen (zoals diepvriespizza's in de ene, zakken met groenten in de andere). Label elke mand zodat er niets verloren gaat achter in je vriezer.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in