Sanitair
Renoveren

Badkamer renovatie? Overweeg deze stijlen!

Als eigenaar van een appartement of huis wil jij er zeker van zijn dat je eigendom relevant blijft. Op deze manier kun je voor het geval je besluit om je huis of appartement te verkopen immers een mooi bedrag vangen en veel winst maken op je aankoop. Een van de manieren om je woning trendy te laten blijven, is door je badkamer te renoveren. Daarbij zijn er verschillende stijlen die interessant voor je kunnen zijn. Ben jij benieuwd welke stijlen dit zijn? In deze blog bespreken we de keuzes die je hebt.

Metallic look

In de eerste plaats is een metallic look een optie. Bij deze stijl hoort het gebruik van materialen als messing, koper en zilver. Daarbij is het bovendien aan te raden om donkere tinten of juist lichte kleuren te gebruiken voor de tegels. Zo bereik je een goed resultaat die modern en elegant lijkt in je badkamer. Deze stijl past bij bijna elke stijl en het is een optie die goed werkt als je geen risico's wilt nemen.

Retro uitstraling

Ten tweede is er de retro uitstraling. Als je die stijl wilt toepassen, kun je het beste rekening houden met elementen zoals gekleurde tegels en kleurrijke vloerkleden. Ook pastels zijn een goede optie om te gebruiken. Verder is het een idee om accessoires te kiezen met vintage ontwerpen. Met andere woorden; je kunt bijvoorbeeld een ouderwetse wastafel of retro badkamer tegels gebruiken om de ruimte een retro look and feel te geven.

Industriële look

Tot slot is er de industriele look. Dit is een stijl die bekend staat om de robuuste materialen die meestal worden gebruikt, zoals stalen tegels en houten vloeren. Let bij het kiezen van lampen goed op de kleuren en het materiaal dat je gebruikt. Ze moeten worden geïnspireerd door oude fabrieken en garages om een consistent resultaat te krijgen. Verder is het belangrijk om met verschillende stoffen te experimenteren om de ultieme industriële uitstraling te bereiken.

Als je op zoek bent naar inspiratie voor het renoveren van je badkamer, kun je dus met een metallic look, retro uitstraling of industriële look aan de slag. Neem je tijd om verschillende stijlen te bekijken en laat je badkamer eruit springen. Je zult versteld staan van het eindresultaat. Succes met het renoveren!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in