Interieurarchitect
Decoratie

7 tips voor de inrichting van je woning met een beperkt budget

Een woning van een nieuw interieur voorzien kan een grote hap uit jouw budget nemen. Niet iedereen wil duizenden euro’s aan nieuwe meubels en unieke decoratiestukken spenderen. Gelukkig kan je met deze tips ook met een beperkt budget voor een stijlvol interieur kiezen.

 

1. Creëer een moodboard

Ga je jouw woning inrichten of herinrichten? Dan is een moodboard maken altijd een goede eerste stap. Misschien staat je Pinterestbord al vol of haal je old school jouw inspiratie uit interieurbladen. Een moodboard helpt je hoe dan ook om te weten welke stijl jij in je nieuwe woning wilt zien. Het kan je ook nieuwe ideeën geven voor de meubels die je al helpt, je inspireren voor nieuwe stukken die je wilt kopen en je helpen een schatting te maken van het budget dat je daarvoor nodig hebt.

2. Investeer in kwalitatieve basisstukken

Als je met een beperkt bedrag jouw woning wilt inrichten, stel je best een budgetplan op: aan welke meubelstukken wil je meer geld besteden en aan welke minder? Een mooie marmeren salontafel is dan waarschijnlijk net iets minder belangrijk dan een goed bed of een stevige kast. Soms is het beter om voor de belangrijke meubelstukken te kiezen voor kwaliteit en een wat groter budget uit te rekenen. Wie om de drie jaar een nieuw bed moet kopen, komt zeker niet goedkoper uit. Heb je wat extra budget nodig om te investeren in enkele kwaliteitsstukken? Een persoonlijke lening kan je helpen om jouw nieuw interieur te financieren. Kom meer te weten over jouw opties.

3. Snuister rond op rommelmarkten of tweedehandssites

De beste manier om geld te besparen op meubels is om ze tweedehands te kopen. Leuke lampen, mooie vazen, unieke stoelen, … allemaal stukken die je voor soms enkele euro’s kan kopen op tweedehandssites of rommelmarkten. In verschillende steden in België, zoals Brussel, Antwerpen of Gent, zijn er rommelmarkten waar je unieke en mooie stukken kan kopen om je huis in te richten. Vaak is het ook leuk om authentieke, unieke meubels te combineren met nieuwe elementen voor een eclectische stijl.

4. Combineer met de meubelstukken die je al hebt

Voor je nieuwe of tweedehands meubels aanschaft, moet je ook eens bekijken wat je al hebt. Heb je een tafel die nog in goede staat is en ook perfect past in de stijl die je voor ogen hebt? Misschien kan je ze houden en gewoon nieuwe stoelen kopen. Met de mix van oud en nieuw maak je jouw woning heel persoonlijk en uniek.

5. DIY

Niets goedkoper dan zelf de handen uit de mouwen steken natuurlijk. Sommige meubels of decoratiestukken hoef je helemaal niet te kopen, omdat je ze zelf kan maken. Van een houten plank een kastje maken, of van lege potten en flesjes originele vazen en kaarsen maken. Op het internet kan je honderden do-it-yourself-video’s vinden die je op weg helpen om zelf iets in elkaar te knutselen. Je oude meubels of degene die je gekocht hebt op een rommelmarkt kan je met een likje verf of een nieuwe stof ook helemaal opknappen. Je moet er je tijd en creativiteit in steken, maar budgetvriendelijk is het wel.

6. Kies eye catchers als decoratie

De afwerking van een ruimte zit hem natuurlijk in de decoratie. Ook je decoratie elementen kan je natuurlijk zelf maken of op rommelmarkten kopen. Als je maar een beperkt budget hebt, kan je kiezen voor wat minder maar wel opvallende decoratiestukken. Een grote, antieke wandspiegel bijvoorbeeld, een zacht wollen deken of een unieke stalamp. Ook planten in je interieur zijn momenteel hip en vrolijken een ruimte meteen op. Met een paar kaarsen voor extra gezelligheid werk je jouw interieur budgetvriendelijk af.

7. Kunst maak je zelf

Kunst aan de muren helpt altijd om een inrichting naar een hoger niveau te tillen. Gelukkig hoef je niet meteen te investeren in een Van Gogh, maar kan je kunst ook zelf maken. Er zijn heel wat meubelzaken of websites die leuke en betaalbare schilderijen of wandfoto’s verkopen tegen een redelijke prijs. Je kan ook zelf met verf en doek een uniek schilderij maken. Ook kindertekeningen of foto’s in mooie kader kunnen je kale muren opvrolijken.

Bron: TopCompare

 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in