De slaapkamer

5 tips voor een sfeervolle slaapkamer

De slaapkamer is een woonruimte waar wij in ons leven veel uren doorbrengen. Het is daarom ook niet voor niets dat mensen veel tijd, energie en geld kwijt zijn aan het inrichten van deze kamer. De slaapkamer moet een plek van rust zijn en daarbij ook sfeervol zijn om van te genieten. Wil jij zorgen voor een sfeervolle slaapkamer, maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan verder. Hier worden 5 tips gegeven voor een sfeervolle slaapkamer.

Less is more

Een slaapkamer hoeft niet helemaal vol gebouwd te worden met meubelstukken. Zorg eerst dat de essentiële onderdelen in de slaapkamer aanwezig zijn. Een bed, een kledingkast en een nachtkastje mag bijvoorbeeld niet ontbreken. Wat met less is more bedoeld wordt is dat een slaapkamer een rustgevende plek moet zijn en dit creëer je door niet de ruimte vol te bouwen. Natuurlijk betekent dit niet dat je geen decoratie mag toevoegen, maar houd altijd in je hoofd dat het echt iets moet toevoegen. Te veel decoratie is niet meer stijlvol maar rommelig.

Verlichting bepaalt sfeer

Er wordt nog wel is onderschat hoe belangrijk de verlichting in de slaapkamer is. De verlichting kan namelijk de slaapkamer zeer sfeervol maken, maar kan de slaapkamer ook sfeerloos maken. De sfeer kan je creëren door een mooie design plafondlamp te kopen, maar nachtlampjes of muurlampjes zijn ook een aanrader. Een tip is om daar te zorgen voor een dimmer, zodat je de lampen zo kan instellen naar de sfeer die je nodig hebt. Let bij de aankoop van verlichting ook op de functionele factor. Zo kan het fijn zijn om in de avond uren nog even een boekje te lezen met een leeslampje bijvoorbeeld.

Een plant doet het altijd goed

Een item dat steeds meer te zien is in de woonkamers of werkkamers van een huis is de plant. Steeds meer mensen ervaren iets groens in het huis als zeer prettig. Dit komt door de mooie uitstraling, maar ook doordat planten zorgen voor een zuivere lucht. Een plant kan voor de slaapkamer ook ideaal zijn. Een echte sfeermaker en goed voor de gezondheid door het zuiveren van de lucht. Een plant kan je staand laten terugkomen, maar je kunt ook gebruik maken van wandplankjes waar je de planten op kan zetten of je hangt de planten zelf op.

Gebruik de ruimte optimaal

De meeste slaapkamers hebben geen ruimte die aan vier kanten dezelfde afmeting heeft. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat je misschien de slaapkamer op zolder hebt waar het dak schuin is. Elke woonruimte heeft wel een stuk die je niet gebruikt of waar je niks mee denkt te kunnen. Dit is natuurlijk zonde, want het is toch extra ruimte.

Gelukkig zijn er tegenwoordig vele mooie mogelijkheden om schuine plekken, kleine plekken of andere ruimtes optimaal in te vullen. Een voorbeeld is kasten op maat laten maken of zelf maken die precies passen bij het schuine plafond. Een ruimte optimaal gebruiken kan de slaapkamer sfeervoller maken.

Inspiratie nodig? Kijk is naar de complete slaapkamers!

Het kan nog wel is lastig zijn om een slaapkamer helemaal vanaf start in te richten. Het kan zo zijn dat je een bed kiest, maar dan niet weet welke kledingkast hier mooi bij zou passen of welk nachtkastje perfect is voor de ruimte. Als je niet zo bent van het uitzoeken en het precies kijken wat bij elkaar past, dan is het een aanrader om naar de sectie complete slaapkamers te gaan op de website van verschillende meubelpartijen. Hier hebben deze partijen vaak mooie volledige slaapkamers die misschien wel iets voor jou zijn. Deze complete slaapkamers zijn vaak door interieurstylisten en deskundige samengesteld. Je kunt deze items dan ook los kopen en zo hoef je niet elk item van de complete slaapkamer aan te schaffen.

Wil jij de inrichting van de slaapkamer tot succes maken? Neem dan een kijkje op de website van Emob. Dit is een meubelpartij met een groot aanbod in slaapkamer meubels.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in