De keuken

4 tips voor het kopen van de juiste vaatwasser

De vaatwasser is tegenwoordig een van de belangrijkste apparaten in onze keukens. Iets waar we een paar jaar geleden niet eens aan dachten, is een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Het maakt niet uit of je samenwoont of alleen, een vaatwasser is een helpende hand om tijd en energie te besparen. En we zijn er zeker van dat koppels over de hele wereld dankzij dit apparaat minder ruzie hebben over wie wat doet in huis. Voor het eerst een vaatwasser kopen of een nieuwe kopen betekent een beetje analyseren wat we echt nodig hebben. De verscheidenheid en flexibiliteit van dit apparaat, dankzij de innovatie van de afgelopen jaren, zal ons helpen om het juiste apparaat voor ons huis te vinden. Maar waar moeten we aan denken als we een nieuwe vaatwasser willen kopen? Hieronder vind je een paar tips over hoe je kunt kiezen welke vaatwasser je nodig hebt:

Maat

Grootte is gekoppeld aan je dagelijkse behoeften en aan de ruimte in je keuken. Compacte vaatwassers kunnen in elke hoek een plekje vinden en de functies zijn vrij gelijkaardig aan die van zijn grotere broers, maar met andere ruimte en hoeveelheden. Er zijn ook modellen ontworpen voor smalle ruimtes. Als je elke meter van je keuken wilt benutten, kunnen deze 45 cm brede vaatwassers een goede keuze zijn. 

Soort installatie

We moeten nadenken over wat voor soort installatie we thuis nodig hebben. De vaatwassers kunnen ingebouwd of vrijstaand zijn.

Ingebouwde vaatwassers

Je kunt ze ondermaats installeren, op het aanrecht of als onderdeel van een ander meubelstuk . Modellen zijn ontworpen om een ​​ander deel van de keuken als geheel te zijn. Mogelijk heb je wat extra sanitair nodig bij een vaatwasser inbouw.

Vrijstaand

Klaar voor elke keuken. Er zijn veel verschillende kleuren, materialen en modellen , maar we raden anti-vingerafdruk roestvrij staal ten zeerste aan om tijd te besparen wanneer je het moet schoonmaken.

Capaciteit

Er waren de afgelopen decennia niet veel opties voor vaatwassers, maar innovatie op dit gebied biedt ons nu een breed scala aan stijlen en functies voor je behoeften. Door de natuurlijke evolutie van dit apparaat kun je de beste capaciteit kiezen voor elk huis. Ben je een gezin, dan kan een vaatwasser met 14 tot 16 couverts voldoende zijn. Maar voor koppels of alleenstaanden zijn er ook modellen met minder capaciteit, zoals compacte modellen. Moeten we nee zeggen tegen een vaatwasser met een grote capaciteit als we geen gezin zijn? Nee, en je hoeft ook niet meerdere dagen te wachten om hem te vullen om energie te besparen. De meeste moderne vaatwassers hebben een programma voor halve belading om precies de juiste energie en water te gebruiken die je borden en bestek echt nodig hebben. 

Veiligheid

De veiligheidsfunctie is een ander belangrijk kenmerk bij het kiezen van een model.  Sommige systemen kunnen het water blokkeren om lekken te stoppen en overstromingen te voorkomen. Veiligheidsblokkering voor het bedieningspaneel is ook een interessante functie als je kinderen of huisdieren in huis hebt.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in