Tuinarchitect

Tuinen in beeld: Weerspiegeling van een verwilderde tuin

Een jong koppel wil romantiek in hun tuintje. Die vinden ze zeker terug met het vele hout, los lopende kippen en spiegels die de verwilderde tuin nog eens weerspiegelen.
Tuinpaspoort
  • Voor- of achtertuin: beide
  • Stijl: landelijk, romantisch
  • Krachtpunten: onderhoudsvriendelijk, verwilderde look, werken met spiegels

Wensen van de bewoners

Het jonge koppel wil zoveel mogelijk van hun tuin genieten. Niet zozeer door erin te werken, maar door een gezellig terrasje te doen. Bij het ontwerp is vanzelfsprekend rekening gehouden met de wensen van de eigenaars, maar los daarvan is er veel aandacht besteed aan de manier waarop de verschillende planten met elkaar gecombineerd worden. Soorten die met elkaar concurreren, zijn uit den boze.

Verrassend met spiegels

De tuin is een mooi voorbeeld van overdaad zonder veel onderhoud, van een rustig uitzicht en vele plekjes om te genieten. Verrassend ook, omdat je nooit vanuit één punt alles kunt overzien. De visvijver brengt rust, spiegels die je tegenkomt, lijken een doorgang naar nog meer tuin en de kippenren bevestigen het landelijk karakter

Kronkelende beplanting

Romantiek troef in dit kleine tuintje. De keuze van materialen speelt hier zeker mee: het houtwerk, de chestnut, de kasseitjes... De treurwilg heeft wel al enkele jaren meer op zijn teller staan.
  • In de tuin werden verder geen speciale planten gebruikt. Wel de klassiekers, die ook hier weer hun nut bewijzen. De mooie grillige nothofagus, die met zijn vaak nog onbekende lentegeur doet verrassen
  • De soms gedoodverfde buxusbollen, die in de voortuin toch maar mooi in contrast staan met de kronkelende rode beukenhaag, de herfst kleurende Liquidambar in de voortuin, statige blauwe regens, weelderige arundinaria's en Molinea's die zorgen voor de nodige beweging bij het kleinste briesje...
  • Catalpa's en hosta's zorgen voor het nodige bladcontrast, buddleia's voor fladderende vlindertjes, rhododendrons voor een voorjaarsgroet en vinca's om de losse solitairtjes tot een zalig geheel te breien.

  • Dit tuinproject is een realisatie van Tuinen Luk Dirkx
  • Wilt u als tuinarchitect of als geïnteresseerde lezer zelf een tuin voorstellen op Habitos.be?

Auteur: Kelly Cuypers - Juli 2012
Nog meer tuinen in beeld
Nog meer inspiratie nodig om een tuin in te richten? Samen met de beste tuinarchitecten zoeken we achter tuinpoorten en –afsluitingen naar de mooiste tuinen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in