Tuinarchitect

Tuinen in beeld: Landschapstuin met mooi dieptezicht

Een tuin van dertig are laten opgaan in het landschap: dit doel wilden de bewoners van deze halfopen woonst bereiken. De landschapstuin krijgt een mooi dieptezicht aangemeten. In elk hoekje van de tuin ontdek je iets nieuw. De rijkelijke beplanting geeft de tuin vier seizoenen lang kleur.
Tuinpaspoort
  • Locatie: Oudenaarde (Oost-Vlaanderen)
  • Voor- of achtertuin: beide
  • Soort tuin: landschapstuin
  • Oppervlakte: 3000m²
  • Krachtpunten: ruimtegevoel, mooi dieptezicht, rust

Wensen van de bewoners

De bewoners van deze halfopen bebouwing wilden hun tuin met het landschap verbinden. De beplanting moest de verschillende seizoenen mooi laten uitkomen.

Tuinconcept

Van belang in het tuinconcept is dat de tuin en de omgeving een geheel vormen. Zo toont de tuin nog groter. De tuinarchitect wilde de natuurlijke helling in de tuin bewaren zodat de landelijke uitstraling niet verloren zou gaan.

Panoramisch uitzicht

De stijl van de tuin moest vooral een mooie overgang maken met het landschap en goed aansluiten met de woning. Opvallend is dat je een heel mooi panoramisch zicht hebt vanuit de woning die je direct uitnodigt om de tuin in te trekken. Belangrijk in een tuin is dat je verschillende hoekjes krijgt die je moet ontdekken door in de tuin te wandelen. Van op een zitbank kunnen de bewoners van de tuin zelf genieten.

Tot rust komen

Vanop het terras merk je bijna geen paadjes op, in deze tuin moeten het groen van de tuin en de omgeving ten volle tot hun recht komen. Een wandeling op het gras tussen de verschillende vaste planten en heesters geven een gevoel van rust.

Kleur in de tuin

Het fijne aan deze tuin is dat je elke maand van het jaar kleur in de tuin hebt. De verschillende heesters zorgen voor een mooie verbinding met de omgeving. Zo accentueren de boerenjasmijn en kardinaalsmuts tijdens de verschillende seizoenen. De grote groepen van vaste planten zorgen voor een gezellig kleuraccent in de tuin: kattenkruid, klokjesbloem, purperklokje en geraniums. Enkele merkwaardige planten zijn de pruikenboom, brandkruid, pioenroos en hartlelie.
Auteur: Kelly Cuypers - juli 2013

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in