Aanbevolen partners

suninvest logo
aliplast logo
Renson - Ventilatie, zonwering
Winsol
Veranda en terrasoverkapping

Terrasoverkapping: voordelen en tips

Een terrasoverkapping kan een echte aanwinst zijn voor je woning. Hieronder vind je tal van voordelen verbonden aan het installeren van een terrasoverkapping, maar ook een aantal tips om er nog meer van te genieten.

Voordelen van een terrasoverkapping

  • Keuzevrijheid: terrasoverkappingen bestaan in verschillende materialen: hout, kunststof, aluminium, … met elk hun eigen voordelen en uitstraling.
  • Goedkoper dan een veranda: net zoals een veranda zorgt een terrasoverkapping voor een verlenging van je woning. Maar aangezien niet alle zijden volledig overkapt moeten worden, is de kostprijs aanzienlijk lager dan bij een veranda. Het gebruiksgenot is echter quasi hetzelfde.
  • Beschutting tegen alle weersomstandigheden: een terrasoverkapping zorgt ervoor dat je beschut zit tegen zowel de zon op hete zomerdagen, als tegen regen.
  • Veiligheid: doordat je beschermd bent tegen regenbuien, kan je zorgeloos buiten zitten met elektronische apparaten zonder het risico te lopen dat een plotse regenbui je toestellen beschadigt. Dankzij een terrasoverkapping maak je van je terras dus zowaar een outdoor thuiskantoor! 
  • Weinig onderhoud: een terrasoverkapping is uiteraard vochtbestendig, waardoor je het makkelijk kan afspuiten terwijl je je terras proper spuit.

Tips

  • Waterafvoer: met behulp van een goede afwatering zorg je ervoor dat er geen water op je overkapping blijft liggen. Je kan er ook voor kiezen om het water op te vangen in een regenton om dan het water te hergebruiken.
  • Grootte: een terrasoverkapping van 20 m² is een gangbaar gemiddelde. Een kleine overkapping is verleidelijk, omdat het meestal goedkoper is. Maar om er een grote eettafel onder te kunnen zetten, is een diepte van 3,5 meter vaak noodzakelijk.
  • Decoratie per seizoen: dankzij een terrasoverkapping geniet je in elk seizoen van je terras en tuin, dus stem je decoratie hier ook op af.
  • Personalisatie: heb je nog budget over? Dan kan je er altijd voor kiezen om je terrasoverkapping net dat tikkeltje luxe te geven. Kies bijvoorbeeld voor een geïntegreerd audiosysteem of plaats ingebouwde sfeerverlichting.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in