Aanbevolen partners

suninvest logo
Kees Smit Tuinmeubelen logo
Tuinmeubelen

Stijlvol buitenmeubilair in staal

Hout blijft populair als materiaal voor tuinmeubilair. Maar ook metaal is weer aan een opmars bezig. En de stalen tafels en stoelen van vandaag zijn tijdloos, elegant en duurzaam. Een leuk voorbeeld daarvan is de collectie buitenmeubelen van Emu, de Italiaanse outdoor fabrikant. Dit hoogstaand metalen buitenmeubilair past zowel binnen als buiten.


Tussen alle nieuwigheden die Emu aanbiedt, springt vooral de nieuwe Pattern collectie (een onderdeel van de Advanced lijn) in het oog. Deze door designer Arik Levy ontworpen lijn is gemaakt van geplet staal dat voor 100% recycleerbaar is. Het is zeker niet de eerste keer dat Emu een bekende ontwerper aantrekt voor een nieuwe collectie buitenmeubels. Andere ontwerpers zoals Patricia Urquiola, Jean-Marie Massaud, Christophe Pillet, Paola Navone en Carlo Colombo gingen hem al voor.
De meubels uit de Pattern lijn zijn transparant en licht en gaan daardoor helemaal op in het landschap. De tafeltjes en stoelen zijn versierd met subtiele motieven en werden uit één stuk geproduceerd door middel van een soort van drukpers om staal te plooien. Alle ontwerpen zijn licht van gewicht, erg sterk en bestand tegen elke weersinvloed.

 

Sterk textiel voor buiten

Met Alcantara brengt Emu een nieuwe generatie buitentextiel op de markt, ontstaan na onderzoek en ontwikkeling van nieuwe productiemethodes en ontworpen door het experimenteren met technieken en materialen. Dankzij een mooie synergie met Alcantara, de fabrikant van dit textiel, kan Emu deze exclusieve lijn van outdoor kussens samen met het stalen tuinmeubilair presenteren. De kussens zijn sterk en geschikt om in elke situatie te gebruiken. Toch is het textiel ook elegant, aantrekkelijk, gesofisticeerd en duuzaam afgewerkt, met veel aandacht voor de details.

 

Art Nouveau in de tuin

Daarnaast zijn er nog tal van nieuwigheden de moeite waard om vermeld te worden. Intrecci is een collectie ontworpen door de architect Carlo Colombo. De nieuwe Round armstoel van Christophe Pillet valt op, alsook de Ivy armstoel van Paola Navone.
De Vera collectie is ontstaan door een samenwerking met de Chiaramonte/Marin studio: de collectie bestaat uit een grote familie van buitenmeubels in een klassieke maar originele en decoratieve stijl. Vooral de monumentale tafel – met plaats voor 12 personen - doet denken aan de elegante Art Nouveau stijl uit het begin van de 20ste eeuw. De collectie wordt verder aangevuld met bistrotafeltjes, elegante stalen stoelen, uitschuifbare tafels, plooitafeltjes en tuinparasols.

 

Zwarte tuinmeubels

Een leuk weetje: heel wat modellen zijn ook verkrijgbaar in zwart, voor een sterk en persoonlijk statement in je tuin of huis. Nog fijn om te vernemen: Emu doet heel wat moeite om al het meubilair op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier te produceren en het bedrijf zorgt er ook voor dat alle tuinmeubels voor 100% recycleerbaar zijn.

 

Meer info: Emu

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in