Aanbevolen partners

suninvest logo
Kees Smit Tuinmeubelen logo
Tuinmeubelen

Nieuw in de tuin

Toegegeven, je legt je tuin niet zomaar elke lente opnieuw aan. Of om de paar jaar een nieuw zwembad of een ander tuinpad lijkt ook wat gek. Toch willen we jou deze persoonlijke jacuzzi, stoere tuintafel of nieuwe megategel niet onthouden. Misschien dat je dan toch overstag gaat…

 

Zwembad en overloop in inox

Zwembaden uit roestvast staal (rvs) behoren al enkele jaren tot het gamma van LPW. Het succes van die zwembaden neemt toe omdat rvs of inox het water een magische weerspiegeling geeft. Nu heeft LPW ook overlopen in rvs, die tegelijk sober en verfijnd ogen en perfect te combineren zijn met andere materialen, zoals beton of glas. Alle denkbare vormen (vierkant, rechthoekig, rond, ovaal, zwemkanaal ...) en opties (ledverlichting, tegenstroomsysteem, automatische afdekking ...) zijn mogelijk om het zwemplezier helemaal compleet te maken.
Meer info: LPW

 

Gladde jongen

Stone & Style verrast in 2010 opnieuw met een aanvulling op zijn populaire MEGATEGEL-gamma. De MEGA-SMOOTH heeft het uitzicht van gepolierd beton, dankzij een subtiel wolkjeseffect dat de tegel een glanzend, fluweelzacht uiterlijk geeft. De pure en strakke vorm bepalen verder mee de uitstraling van de MEGA-SMOOTH. De tegel is met gevoel voor kwaliteit afgewerkt en kan dienen als terras-, stap- of tuinpadtegel. Afmetingen: 100 bij 100 cm of 60 bij 60 cm, ook voor de afwerking van trappen en opsluitbanden. De tegel is beschikbaar in de kleuren Cream Velvet, Grey Velvet en Blue Velvet.
Meer info: MEGA-SMOOTH

 

Universeel tuinpaneel Zenturo

Betafence lanceert met Zenturo een uniek tuinpaneel. Een 'all in one' en universele oplossing voor talloze hedendaagse omheiningen of outdoor decoratie. De vele mogelijke configuraties maken van Zenturo een uniek afrasteringselement. Je kunt het paneel gebruiken als alleenstaand paneel, als pixel afrastering, als afrastering voor het creëren van privacy (opgevuld met een materiaal naar keuze), als raster voor klimplanten en als alternatief voor decoratieve schanskorven. Zenturo is zo ontworpen dat je het paneel onder andere kunt opvullen met klikbare pixels, waarmee je een huisnummer of patronen op de afrastering kunt aanbrengen.
Meer info: Betafence

 

Exclusieve bekleding voor tuinspa

Ilse De Meulemeester, het gezicht van HotSpring België, en het Italiaanse Paola Lenti creëerden onlangs het HotSpring Black Label. De spa’s van HotSpring kregen een nieuwe en exclusieve bekleding met de bijzondere stoffen uit de buitenmeubelcollectie van Paola Lenti. Uniek voor België, Europa én de wereld. De HotSpring Black Label spa’s ogen strak, elegant en op en top afgewerkt. Als je je nu een HotSpring tuinspa aanschaft, kun je die laten bekleden in een kleur naar keuze, die perfect past bij de inrichting van je buitenruimte. Het textiel is stevig, bestand tegen vuil allerhande en UV-bestendig.

Lees ook het artikel 'Unieke samenwerking leidt tot exclusieve spa'
Meer info:Gervi

 

Kunststof terras

Deceuninck lanceert de kunststof terrasplank Twinson O-Terrace+. Die combineert het natuurlijke uitzicht en warme gevoel van hout met de onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid van pvc. De plank beschikt over een speciale onderstructuur, specifiek ontwikkeld om een zwevend terras probleemloos te installeren. Het golfvormig reliëf bezorgt O-Terrace+ een bijzonder fraaie look. Het oppervlak is optisch gesloten en de groef tussen de planken is eerder een dunne accentlijn dan een opening. Kleine voorwerpen kunnen zo niet tussen de planken vallen. Toch blijft er voldoende ruimte over voor ventilatie en afwatering. De Twinson O-Terrace+ splijt niet, is splintervrij en bestand tegen insecten. Twinson is 100% recycleerbaar. Het bevat PEFC-dennenhout dat snel groeit in bossen die permanent worden heraangeplant. Via de Twinson “recyclebag” verzamelt de installateur alle Twinson reststukken die door Deceuninck gerecycleerd worden. Meer info: Deceuninck Twinson
 

 

Tuin zonder slakken

Een makkelijke en niet dure oplossing voor veel tuinkwaaltjes is het gebruik van een restproduct van chocoladeproducenten: cacaodoppen. Het is een bodembedekker die je niet alleen kiest vanwege de decoratieve waarde. Cacaodoppen houden katten uit de tuin, helpen een handje om de borders onderhoudsarm te maken en zijn een 100% natuurproduct. Gedurende het voorjaar en de zomer houdt deze bijzondere bodembedekker onkruid in bedwang. Daarnaast wordt de bodem gevoed, want de doppen werken als een soort natuurlijke meststof. Een andere bijzondere eigenschap is de vochtregulerende werking. Na verloop van tijd vergaan de cacaodoppen en kun je ze vermengen met de tuinaarde zodat ze fungeren als compost. Slakken meiden deze bodembedekker als de pest, zodat je ook verlost bent van half opgegeten planten.
Meer info: Terrador

 

Wit in de tuin

De klassieke kleur wit is en blijft een trend, ook voor buiten. De heldere en lichte uitstraling in je interieur en op je terras doet je portie optimisme gestaag groeien. Buitenmeubelmerken zoals Dedon of Tribù spelen hier graag op in. De veelzijdig te combineren DEDON Planters zijn nu ook in de kleur Chalk te verkrijgen naast de tot nu toe verkrijgbare kleuren Teak en Bronze. Met de potten kun je terras en tuinen tot trendy loungelandschap omtoveren. Ook de pottencollectie van het Belgische DM Depot heeft veel wit in zijn assortiment. Te combineren met de prachtige witte meubels van bijvoorbeeld Tribù, als je van elegant en sober houdt.

 

Met de boom aan tafel

Graag met zijn allen aan de tuintafel omheen je lievelingsboom? Dan is de Cassecroute Table beslist een opvallend en uniek exemplaar! Want er zit een gat in waar je lievelingsboom ongestoord doorheen kan groeien. De tafel bestaat in gelakt hout of in onbehandeld natuurlijk hout en is gemaakt van Afrikaanse iroko met ecologisch label. Het metalen onderstel is gemaakt uit elektrolytisch gegalvaniseerd staal met een polyester poedercoating. De balken zijn voorgeboord waardoor je geen barsten maakt in het hout. De meubels worden gemaakt door een Vlaams duo dat zijn sporen in de tuinmeubelsector meer dan verdiend heeft. Het leuke is dat de meubels zo stevig en leuk zijn dat je toekomstige kleinkinderen en hun kinderen er ook nog plezier aan zullen beleven. De meubels worden aan een eerlijke prijs verkocht, door de makers zelf. En je kan ze in het atelier gaan afhalen, waardoor je flink bespaard op kosten voor vervoer.
Meer info: Cassecroute 
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in