Aanbevolen partners

Logo AVEVE
Tuinverlichting

Netspanning vs laagspanning

De verlichting kan op verschillende manieren worden gevoed. Naast de gangbare netspanning is er keuze tussen laagspanning (12V) en zonne-energie

Netspanning

  • Verlichting moet aan de gelden normen voldoen. In het geval van tuinverlichting gelden specifieke normen (zie techniek tuinverlichting)

Laagspanning

  • Een laagspanningsinstallaite (12V) is zuiniger en veiliger dan een verlichting op netspanning. Bovendien hebben ze een langere levensduur. Er is ook een brede waaier aan mogelijkheden – zowel voor functionele als sfeerverlichting - binnen dit segment.

Zonne-energie

  • Het meest recent is tuinverlichting op zonne-energie. De nieuwste varianten slagen er zelfs in esthetiek te combineren met gebruiksgemak en veiligheid.
  • Zonnecellen bovenaan de lamp zetten zonlicht om in elektriciteit en slaan die op een batterij op. Gezien deze batterijfunctie wordt voor tuinverlichting op zonne-energie vaak gebruik gemaakt van LED-verlichting, die is uiterst zuinig.
  • Een belangrijk voordeel van dit soort verlichting is dat je geen kabels moet aanleggen, wat de lampen flexibel in gebruik maakt.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in