Aanbevolen partners

suninvest logo
Kees Smit Tuinmeubelen logo
Tuinmeubelen

Mix van materialen is de tuintrend voor de nazomer

Ontdek de tuintrends! 

Je tuin is niet langer alleen maar een plek voor de moestuin of een wildernis waar het onkruid vrij spel krijgt. De tuin is vandaag onze buitenkamer, waar we tot rust komen en bij mooi weer bezoek ontvangen. Daarom vragen we ook steeds vaker naar tuinmeubilair met uitstraling zodat we ook buiten, rondom onze huismuren, onze eigen droomwereld kunnen creëren. We verzamelden enkele trends.

 

Kwaliteit

Omdat we outdoor life of het buitenleven meer en meer belangrijk vinden, leveren ook de toonaangevende merken voortdurend inspanningen om het concept van de meubels, zoals lifestyle, lounge of tropisch vakantiegevoel, te verfijnen. Ook het comfort, het gebruiksgemak, de kwaliteit en de service na verkoop worden belangrijker, zowel voor ons als voor de fabrikanten.

 

Mix van materialen

Voor deze zomer en het milde najaar valt ons de combinatie van verschillende materialen op, zoals teak en inox, hout en aluminium. Vlechtwerkmotieven uit kunststofvezel geïnspireerd op de klassieke rotanmeubelen en de ijzeren stoelen uit de bistro van de jaren 1950 - met een rugleuning vol kronkelingen en arabeskversieringen - zijn ook dit jaar de trendsetters.

 

Binnen en buiten

We stellen tegenwoordig nog een voorwaarde aan ons tuinmeubilair. Tafel en zeteltjes of stoelen moeten bedacht zijn voor gebruik binnen én buiten. Het meubel moet sterk zijn en bestand tegen weersinvloeden zoals regen, vocht en felle zon. Harde houtsoorten in combinatie met verstandig bewerkte metalen zijn hiervoor zeker geschikt. Daarnaast verwachten we van een tuinmeubel dat het ook ‘zijn mannetje’ staat binnen, in de tuinkamer, de keuken of het salon. Zodat we ook daar van al dat moois kunnen genieten.

 

Tuintoppers

De hoogwaardige kunststof varianten kunnen het zware buitenleven goed trotseren maar blijken ook binnen tijdloze klassiekers te zijn die het goed doen in combinatie met je lederen bankstel of met zacht fluweel bedekte sofa. Ontwikkeld voor toepassingen op schepen blijkt de DEDON vezel blijvend bestand tegen verkleuringen door UV-straling, vocht en temperatuurschommelingen. Naast Dedon biedt ook het Belgische merk Extremis enkele absolute tuintoppers, zoals de ronde Gargantua tuintafel: een mix van hout en inox, met aangebouwde zitbanken. Mooi in een wilde fruittuin maar zeker ook passend in een strak aangelegde siertuin. Voor een lounge sfeertje verwijzen we graag naar het Italiaanse MyYour. Vooral de verrassende, organische vormen en heldere kleuren vallen op.Meer info? 

Gervi 
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in