Aanbevolen partners

suninvest logo
aliplast logo
Renson - Ventilatie, zonwering
Winsol
Veranda en terrasoverkapping

Klaar voor het verandaweer

Voor ‘terrasjesweer’ is het misschien nog wat vroeg, maar het was deze week in elk geval ideaal ‘verandaweer’. Wie inspiratie voor een eigen veranda wil opdoen, kan dat in het nieuwe boek ‘Stijlvolle Veranda’s, Serres & Oranjerieën’, met meer dan veertig zonnige realisaties.

Eenvoudiger wetgeving

Vanaf komend najaar zal het bouwen van een veranda interessanter worden dan voorheen. Na september zal je immers niet langer een bouwvergunning nodig hebben voor kleinere constructies met een maximale oppervlakte van dertig vierkante meter, waartoe ook veel veranda’s behoren. Het enige dat je vanaf dan nog moet doen, is aan de gemeente melden dat je deze werkzaamheden wilt (laten) uitvoeren. Vervolgens heeft de gemeente twintig dagen om zich hiertegen te verzetten. Gebeurt dat niet, dan kun je de bouwwerken aanvatten. Op die manier blijft een grote administratieve rompslomp aan je bespaard.
Daarbij blijft het feit dat het uitbreiden van een woning met een veranda gemiddeld gezien sneller en goedkoper is dan een andere vorm van verbouwing van je huis.

Evolution

Met de Evolution pakt Veranda’s All Seasons uit met een futuristisch concept dat helemaal nieuw is in Europa. De opvallende vormgeving is gebaseerd op die van een ruimteshuttle. De dubbele beglazing en de verschillende hellingsgraden van het dak scheppen veel mogelijkheden: in het steilste gedeelte van het zonnedak zijn de fotovoltaïsche cellen ‘Evolution’ een energiebewuste investering die zichzelf kan terugverdienen, in het vlakkere gedeelte kun je dan weer genieten van een grote lichtdoorlaatbaarheid.

Inspiratie in boekvorm

Al vele jaren slaan EPN International en Lannoo de handen in elkaar voor de luxueuze interieurboeken Stijlvol Wonen, waarvan er intussen vier verschenen zijn. Nieuw in deze reeks is het boek Stijlvolle Veranda’s, Serres & Oranjerieën. In dit boek krijg je meer dan veertig prachtige realisaties te zien, verdeeld over België en Nederland. De verandabouwers doen bij elk project het verhaal, geven meer toelichting over hoe alles tot stand gekomen is en hoe ze precies te werk zijn gegaan en vertellen ook hoe de bewoners dit alles beleefd hebben.
Het boek telt 264 pagina’s en kost 39,65 euro. Vanaf deze maand kun je Stijlvolle Veranda’s, Serres & Oranjerieën bestellen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in