Tuinhuisjes/carports

Insight Out lanceerde tijdens Batibouw 2021 opmerkelijke tuincabins van Huuden

De belangstelling voor originele buitenkamers groeit enorm. Enerzijds omdat we graag een rasecht vakantiegevoel willen ervaren in onze eigen tuin, anderzijds omdat we door het toegenomen thuiswerk vaker behoefte hebben aan een extra ruimte. Buitenspecialist Insight Out presenteerde tijdens de virtuele editie van Batibouw de cabins van Huuden: een Ests bedrijf met een groot respect voor de natuur.

Beleef natuur in het kwadraat met een cabin van Huuden

De oprichters van Huuden ontwerpen en produceren al meer dan 10 jaar unieke, kwalitatieve houten constructies. Elke Est heeft de liefde voor hout in de genen: bijna de helft van het land bestaat uit woud en houtbewerking wordt hier van generatie op generatie aangeleerd. Hout is in Estland al honderden jaren het belangrijkste constructiemateriaal.

Huuden voegt aan die geschiedenis een belangrijke dimensie toe: hun ontwerpen gaan nog sterker op in de natuur dankzij de ronde, organische vormen. Onze natuurlijke leefomgeving is helemaal niet hoekig, zo redeneren de ontwerpers, en dus tekenen ze gebogen structuren waarin we ons automatisch meer thuis voelen. Net als Insight Out gelooft Huuden dat een buitenkamer een harmonieus geheel moet vormen met de natuur.

Crown: de kroon op je tuin

Een mooi voorbeeld van die inspiratie uit de natuur: de Crown-reeks van Huuden. De tijdloze cabins met elegante rondingen vormen een eyecatcher in elke tuin. De houten structuren zijn met veel zorg vervaardigd en uiterst duurzaam: dat hebben ze bewezen in het gure noordse klimaat. Insight Out presenteerde tijdens Batibouw twee modellen uit de Crown-reeks, een shelter en een cabin.

Geniet in elk seizoen van je tuin met Shield

De Crown Shield beschermt je tegen weer en wind: hij houdt je droog bij regen en biedt verkoelende schaduw op hete dagen. Dankzij de open structuur geniet je toch maximaal van de weldadige buitenlucht.

De Shield past perfect over een jacuzzi of een barbecue. Ben je een grote fan van buiten eten? Uitgerust met een tafelblad en zitbank wordt de Shield een uitnodigende plek van het aperitief tot de coffee with a view… Ook een vuurkorf in het midden van de structuur behoort tot de mogelijkheden: ideaal om je aan op te warmen of te gebruiken als grill. Praktisch en veelzijdig, met plaats voor wel 6 personen.

Het opvallende ontwerp van de Shield vormt een upgrade voor elke tuin. Het stevig verlijmde gelamineerde houten frame, de gepoedercoate dakplaat en metalen elementen doorstaan moeiteloos alle weersomstandigheden

Elegant: cabin met tiny-housevibe

De Crown Elegant is een verbluffende blikvanger, zowel aan de buiten- als aan de binnenkant. Uniek aan het ontwerp is de ronde vorm, maar ook de ramen die doorlopen van plafond tot vloer. De ontwerper integreerde de langwerpige raampartij voor dat bijzondere ‘buitengevoel’ binnen.

Binnenin schuilt een praktische ruimte met tal van mogelijkheden. In de doordacht vormgegeven houten constructie heerst een gedempte stilte, heerlijk om tot rust te komen. Tegelijk biedt de cabin ook de ideale akoestiek om van muziek te genieten.

De stilte maakt de cabin tot een uitgelezen plek om te studeren of te werken. De multifunctionele ruimte is een kameleon: in het weekend een rustgevend zomerhuisje, doordeweeks een ruim tuinkantoor. De Elegant is zelfs geschikt voor vergaderingen: tot 9 personen vinden er comfortabel hun draai.

Het moderne en tegelijk tijdloze design verrast met zijn veelzijdigheid. De Elegant kan ook uitgerust worden met een mezzanine verdieping: hier slaap je letterlijk onder de sterren. Met een verwarmingselement – elektrisch of op hout – doet de cabin dan weer dienst als sauna. Ontspannen, werken, mediteren, léven: laat je inspireren door het contact met de natuur.

Bron: Ariespr

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in