Aanbevolen partners

Logo AVEVE
Tuinverlichting

Delta Light werpt een licht op de tuin

Nu de lente haar intrede heeft gemaakt, krijgt de tuin weer onverdeeld onze aandacht. Om maximaal van je buitenomgeving te genieten, kun je een doordachte verlichting alvast niet over het hoofd zien. In de nieuwe outdoor collectie combineert specialist Delta Light eens te meer functionaliteit met sfeer en innovatie.


Delta Light stelt voor deze lente zes nieuwe modellen buitenverlichting voor. Het centrale idee achter de buitentoestellen was het ontwerpen van een verlichtingstoestel dat naast padverlichting ook algemeen licht verspreidt en waarbij de lampbron zelf niet zichtbaar is. Daarnaast staat ook energiezuinigheid voorop: bij elk toestel kun je kiezen voor zuinige lampbronnen.
Op vlak van kleur experimenteert Delta Light met een structuurlak in greybrown, een exclusieve kleur die de buitenverlichting ook prima in haar omgeving doet opgaan. Dit grijsbruin verwijst naar natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld hout. Een neutrale en onopvallende kleur ook die tegelijk voor een subtiel en exclusief accent zorgt. Niet alleen de nieuwe armaturen van Delta Light kregen deze nieuwe structuurlak, ook een selectie van bestaande verlichtingstoestellen is verkrijgbaar in greybrown.


Labyrinth

Labyrinth brengt een stukje kunst naar je tuin. Overdag, als de buitenverlichting niet brandt, lijkt deze kunstzinnige verlichting zo uit het museum weggelopen, en ’s avonds zorgt ze voor een uniek lichtspel. Het concept bestaat uit vier aluminium staven die in een molenwiekpositie zijn geplaatst. Resultaat is een verrassend lichtlijnenspel op de grond en een oplichting van de armatuur langs binnen, wat een aparte, mysterieuze sfeer creëert. Tegelijk wordt de inkijk van de lamp tot een minimum herleid.
De toepassing is erg ruim: Labyrinth laat zich even gemakkelijk integreren in de buitenomgeving van een authentieke hoeve als die van een hypermodern huis. Ook commerciële projecten kunnen dankzij Labyrinth creatief uitgelicht worden.


Logo

Logo maakt gebruik van een stervormig profiel, wat voor een even spectaculaire als functionele lichtverdeling in vier verschillende richtingen zorgt. Bij Logo led scheert het licht langs de vier binnenzijden van de paal, bij de versie met halopin-lamp straalt één lichtbron vier verschillende vlakken aan.


Monopol

Monopol, in de vorm van een smalle balk en open aan de voorzijde, geeft heel gericht licht en zorgt zo voor de noodzakelijke oriëntatieverlichting op een tuinpad. Aan de bovenkant van de balk bevindt zich de lamphouder, aan de voorkant afgeschermd door een gelakt inox plaatje.
De LED-lampbron maakt deze armatuur bijzonder zuinig.


Duopol

Duopol is identiek aan Monopol, met het verschil van gericht licht langs beide zijden in plaats
van aan één zijde.


Villa

Deze strakke padverlichting – waarbij de lampbron niet zichtbaar is en er dus geen verblinding mogelijk is – bestaat in een uitvoering met led-lampen en een uitvoering in halopin-lamp. Bij de HP-versie komt het licht van boven en valt het breed uit aan beide zijden van het toestel. Ook wordt de binnenkant van de profielen op de zijkant mooi uitgelicht. Bij de led-versie scheert het licht van 2 led’s langs de binnenkant van de profielen en schijnen er langs beide zijden 2 led’s schuin op het pad of oppervlak naast het toestel. Het verlicht oppervlak wordt dan breder aangestraald.


Walker

Zo eenvoudig als de strakke vorm van Walker is, zo uitvoerig is de veelheid aan uitvoeringen. Er is keuze uit verschillende hoogtes en lampbronnen. De lichtbundel komt van bovenuit, straalt op de binnenzijde van de Walker (uitgerust met een driehoekig scherm), valt zo langs beide zijden op de grond én licht het binnenkadertje mooi op. Ideaal als functionele én sfeervolle verlichting voor paden of parkings bijvoorbeeld. De lichtbron is niet zichtbaar, dus geen directe inkijk en geen verblinding.Bron: Delta Light

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in