Aanbevolen partners

suninvest logo
aliplast logo
Renson - Ventilatie, zonwering
Winsol
Veranda en terrasoverkapping

Compleet Veranda

Het magazine Compleet Wonen heeft ook dit jaar een uitgebreide special over veranda's, tuinkamers en oranjerieën. Je kunt er heel wat moois in ontdekken, zoals een vlakke lichtkoepel van Aldera om meer licht in je woning te brengen. Of de Lounge Line, een veranda met hele fijne profielen, voor een heel strak ontwerp. En ook de BX270 - een zonnescherm met speciaal ontworpen kast - van Harol is mooi om te zien.

Isolerende ‘Flat Glass’ koepel

De strakke ‘Flat Glass’ lichtstraat is een vlakke koepel die meer zonlicht in de woning brengt. In deze realisatie van Aldera zorgt hij voor veel licht boven de tafel. De matte beglazing van de koepel versterkt de lichtinval en zorgt ervoor dat vuildeeltjes op het glas niet storen. Met een vlakke koepel is het bovendien mogelijk om drievoudig glas te gebruiken dat een isolatiewaarde heeft van maar liefst 0,6. Toch zeer belangrijk voor een dak, aangezien warme lucht stijgt.

Stijlvolle ‘Lounge Line’

De ‘Lounge Line’ van Pauwels Veranda's is een geheel nieuwe reeks veranda’s voor een stijlvolle uitbreiding van je huis. Deze architecturale constructie wordt volledig op maat gemaakt en heeft uiterst fijne profielen zodat uw veranda een bijzonder hedendaagse uitstraling krijgt. Er zijn geen zichtbare goten, aflopen, hoekpalen en steunpalen, maar wel een uniforme omkadering, waarin alles geïntegreerd is. Deze strakke omkadering laat een maximum aan licht binnen, maar in de zomer – wanneer de zon hoog staat – beschermt ze de glazen wanden tegen rechtstreekse zonnestralen, waardoor de binnenruimte gespaard wordt van de hitte. 

Strak zonnescherm

Harol brengt dit jaar een verbeterd zonnescherm op de markt, de ‘BX270’’. De functionele en technische troeven van ‘BX260’ werden behouden, maar de aanblik van de kast verandert compleet. De volledige gesloten muurconsole bestaat uit aluminium gietwerk en een bijzonder strakke voorlijst met geïntegreerde waterafvoer. Zijn slanke vorm springt slechts 15 cm uit de muur en kan op bijna iedere achtergrond gemonteerd worden. Tot een breedte van zes meter steunt de ‘BX270’ op twee knikarmen. Voor bredere uitvoeringen worden drie of vier armen ingezet. Beschikbaar in een brede waaier van ral-kleuren. 

Compleet Veranda lezen

Wil je de Compleet Veranda lezen? Bekijk hier alvast de inhoud.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in