De badkamer
Reportage

Welke wc past bij mij?

Zoek jij een nieuw toilet? Het is belangrijk dat je een goed overzicht hebt van welke soorten er zijn. De ideale wc matcht zowel met je ruimte als met je persoonlijke voorkeur. Bovendien heb je tegenwoordig zwarte toiletten en mat afgewerkte exemplaren. De X²O badkamerexperts stellen verschillende wc’s aan je voor en lichten de voor- en eventuele nadelen uit. Surf je mee?

Het handige hangtoilet

Een hangtoilet is de meest populaire keuze van het moment. Een zwevend toilet zit achteraan je muur bevestigd door middel van een inbouwreservoir. Diezelfde muur kan je inkleden zoals je zelf wil: met leuke tegels of een originele verflaag. Dit beïnvloedt ook de look van je hangtoilet. De vrijgekomen ruimte onder je pot zorgt in elk geval voor een open gevoel. Vergeet zeker niet de kleur van je duwplaat af te stemmen op die van je kraanwerk.

De spoelrand van je hangtoilet kan je meestal zelf kiezen. Een standaard rand of een dun exemplaar kan, maar ook een randloos spoelsysteem behoort tot de mogelijkheden. Geen rand betekent ook makkelijker in onderhoud want bacteriën maken geen schijn van kans.

Het stijlvol staand toilet

Hou jij het graag klassiek in je toiletruimte? Dan is het staand toilet vast iets voor jou. Dit traditionele exemplaar staat op de vloer. Belangrijk bij je keuze is de plaats van je afvoer en je type aansluitbuis. Eens je dat weet, kan je all the way gaan en je favoriete spoelsysteem, spoelrand, model en kleur kiezen.

Nog zo’n klassieker – wel enkel voor mannen – is het urinoir. Zo’n extra hoog exemplaar bevindt zich gewoon tegen de badkamermuur. Je ziet het vaak in restaurants, maar ook thuis begint deze trend zich door te zetten.

Het exotische Japans toilet

Deze toilettrend is overgewaaid vanuit het Oosten en wint steeds aan populariteit. De meest hygiënische manier om jezelf te reinigen na een toiletbezoek. Zo’n douchetoilet heeft een mini douche ingebouwd die water op lichaamstemperatuur sproeit. Als gebruiker krijg je een fris, schoon gevoel en zo heb je bovendien geen toiletpapier meer nodig.

Japanse toiletten bestaan in verschillende uitvoeringen: sommige hebben een extra droogfunctie, een verwarmde wc-bril of een speciale spoeltechniek. Een douchetoilet is zeker het overwegen waard, tis erg comfortabel en bovendien ook milieuvriendelijk.

Wist je dat er nog milieuvriendelijke opties bestaan? Het bidet is terug van weggeweest. Ook hier bespaar je op toiletpapier.

Benieuwd naar de toiletten en al hun snufjes? Kom langs in één van onze showrooms of shop online.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in