De badkamer
Reportage

Voor welke badkamer ga je in 2021?

Een badkamer is het kloppend hart van je huis. Sommigen kiezen voor een nieuwbouwwoning met een uiterst moderne badkamer, maar ook als je verbouwt en de badkamer niet meer goed aanvoelt, is kiezen voor een nieuwe een must. Je voelt je vast helemaal thuis in een badkamer die volledig in jouw stijl ligt. En met de badkamertrends van 2021 lukt het je vast en zeker om een mooi resultaat te bekomen.

Mat en marmer

Niet alles hoeft tegenwoordig te blinken om op te vallen in een nieuwe badkamer. Matte materialen zijn de trend! Vooral in de industriële badkamerstijl komen we de matte afwerking tegen, al zorgt het ook voor een mooi contrast bij klassieke, witte componenten. Een mat bad of een matte kraan is bovendien makkelijk te onderhouden en straalt exclusiviteit uit in een lichtrijke ruimte.

Een extra toets exclusiviteit kan je ook bereiken door te experimenteren met marmerlook. Dit prachtige materiaal met z'n typische adertekening hoort gewoon thuis in je badkamer. Zo kan jij uitpakken met een handenwasser, een wastafel of een waskom met een unieke, kleurrijke stempel. Marmer geeft een originele draai aan elk badkamerinterieur.

Kleur & reflectie

Wie houdt nu niet van een kleurrijke toets in een badkamer? Via het kraanwerk kan je makkelijk een speels kleureffect bekomen. Laat het trendy zwart even links liggen en kies voor een kraan Brushed Gold, Brushed Rose Gold, Brushed GunMetal of Brushed CoolMetal uit de Blaufoss Spirit Collectie. Je vindt in al deze kleuren wastafelkranen, douchekranen en badkranen. Een gekleurde kraan laat een nieuwe wind door je badkamer waaien zonder veel breekwerk.

Wat ook wonderen kan doen voor de uitstraling van je badkamer en helemaal niet veel moeite kost, is een splinternieuwe spiegel. In 2021 hoeft een spiegel niet langer rechthoekig te zijn. Varieer en kies voor een originele ovale, appelvormige of ronde vorm.

Warm en persoonlijk

Een nieuwe badkamer op maat vraagt om de juiste stijl en passende producten. Dankzij het mix and match principe, zijn je combinatiemogelijkheden eindeloos. In 4 simpele stappen kies jij je favoriete badkamermeubel of je gewenste inloopdouche bij elkaar. Je hebt slechts een paar items nodig om de badkamer van je dromen in geen tijd in huis te hebben. Wil je het extra warm maken in je badkamer? Dan moet je kiezen voor hout als centraal materiaal. In tegenstelling tot wat je zou verwachten is hout perfect geschikt voor in een badkamer. Je vindt zowel houten elementen terug in een klassieke, landelijke stijl als in een modernere, designstijl. Bovendien heb je heel wat soorten om uit te kiezen : duurzaam teak, stijlvol notelaar of stoer natuureik, aan jou de keuze.

Genoeg inspiratie opgedaan voor je volgend badkamerproject? Ga dan langs in één van onze showrooms of bestel online via www.x2o.be.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in