Aanbevolen partners

Klinkers en tegels voor binnen en buiten
Forbo flooring
Vloeren

Vijf redenen om de kinderkamer met kurk te bekleden

Kurk is de ideale bekleding voor babykamers. Dat beweert Santana, de grootste Europese specialist van kurk voor vloeren en wanden. Er zijn (minstens) vijf redenen om voor kurk te kiezen in de babykamer:


1. Kurk is een natuurproduct

Het wordt gewonnen van de kurkeik, die groeit in Zuid-Europa en Noord-Afrika. Deze boom wordt om de negen jaar ontschorst, waarna de schors gewoon weer aangroeit. Daarvan worden de kurkvloeren en –wanden gemaakt. Door voor natuurproducten te kiezen, kies je sowieso het beste voor je kind.


2. Kurk is stofvrij en makkelijk te onderhouden

Almaar meer kinderen en zelfs baby’s krijgen last van allergieën en huismijt. Daarom is het extra geruststellend dat kurk geen stof aantrekt. Een vochtige dweil/doek volstaat bovendien om de vloer/wand te onderhouden.


3. Kurk dempt het geluid

Zelfs een voetstap klinkt nog luid in een kamer waarin een kind slaapt. Gehuld in een "kleed" van kurk wordt de babykamer echter een oase van rust, waarin je kind zelfs helemaal niet merkt dat je hem even komt bewonderen.


4. Kurk voelt altijd warm aan

Het materiaal neemt warmte op en houdt die vast. Het is dus altijd aangenaam om op blote voeten op een kurken vloer te lopen... of te kruipen of sluipen. Baby zal dus naar hartenlust zijn eigen kleine paradijsje kunnen exploreren.


5. Last but not least: kurk is mooi

Het heeft een natuurlijk patroon, dat dankzij de kleuring van je keuze baby’s kamer net dat tintje geeft dat je speciaal voor je kindje uitkoos.


Santana verwent aanstaande en kersverse ouders
Santana biedt toekomstige of kersverse ouders daarom een extra stimulans om te komen kennismaken met kurk. Als je zelfs maar overweegt om de babykamer een kurken kleedje aan te meten, wordt je alvast verwend met een cadeautje dat er mooi zal in passen. Het enige wat je moet doen is langsgaan in een Santana-winkel. Let op: het aanbod is enkel voor wie een kindje verwacht of een baby heeft van maximaal zes maanden oud.


Meer informatie: Santana

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in